novetats

Carmí, nou vi rosat de Llopart

Caves Llopart treu al mercat un vi rosat de sumoll i garnatxa de vinya ecològica

Caves Llopart, guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2017

| 19/06/2017 a les 08:23h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Carmí Rosat, Llopart
La vinya de l'Alzina i del Silet, amb un sumoll de 40 anys, i la vinya del Clot de les Arnes, amb una garnatxa de 10 anys, configuren el Carmí Rosat de Llopart. Un vi que prové de rendiments molt baixos, entre els 4000 i els 5000 kg/ha i d'unes vinyes ecològiques i veremades manualment.

El vi fa una maceració pel·licular de 6 hores per obtenir una òptima extracció i fermenta a 15º C en tines d'acer inoxidable.

Una part del vi -tant el sumoll com la garnatxa-, s'ha afinat en àmfores de ceràmica de 150 litres de capacitat durant 4 mesos. Les àmfores són recipients molt porosos que provoquen una micro-oxigenació del vi que fa que s'arrodoneixin els tanins, mantenint sempre una temperatura òptima, fresca i constant, respectant les aromes primàries de la fruita.

Té un color rosat viu i intens, amb notes de fruita vermella -maduixes i cireres-, que deixen pas als records balsàmics i anisats. L'àmfora li aporta interessants aromes de terra humida. Un vi directe en boca, amb bona acidesa i amb molta fruita. Fresc, llarg i fàcil de beure.

Carmí Rosat
Celler: Caves Llopart
DO: DO Penedès
Varietats: Sumoll (55%) i garnatxa (45%)
Producció: 2000 ampolles
PVP aproximat: 7,95 €

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Un total de 35 cellers a Girona i 40 a Barcelona donaran a conèixer de manera directa i personalitzada els seus vins a professionals del món de la restauració, l’hostaleria, les botigues especialitzades i a la premsa
01/01/1970
És el primer programa que la UAB desenvolupa en aquesta matèria per formar especialistes en la gestió i promoció de les zones vinícoles | El curs comptarà amb ponents reconeguts com Lluís Tolosa, Silvia Naranjo, Jordi Alcover i Sole G. Insua
Font de la Canya
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment