novetats

Carmí, nou vi rosat de Llopart

Caves Llopart treu al mercat un vi rosat de sumoll i garnatxa de vinya ecològica

Caves Llopart, guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2017

| 19/06/2017 a les 08:23h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Carmí Rosat, Llopart
La vinya de l'Alzina i del Silet, amb un sumoll de 40 anys, i la vinya del Clot de les Arnes, amb una garnatxa de 10 anys, configuren el Carmí Rosat de Llopart. Un vi que prové de rendiments molt baixos, entre els 4000 i els 5000 kg/ha i d'unes vinyes ecològiques i veremades manualment.

El vi fa una maceració pel·licular de 6 hores per obtenir una òptima extracció i fermenta a 15º C en tines d'acer inoxidable.

Una part del vi -tant el sumoll com la garnatxa-, s'ha afinat en àmfores de ceràmica de 150 litres de capacitat durant 4 mesos. Les àmfores són recipients molt porosos que provoquen una micro-oxigenació del vi que fa que s'arrodoneixin els tanins, mantenint sempre una temperatura òptima, fresca i constant, respectant les aromes primàries de la fruita.

Té un color rosat viu i intens, amb notes de fruita vermella -maduixes i cireres-, que deixen pas als records balsàmics i anisats. L'àmfora li aporta interessants aromes de terra humida. Un vi directe en boca, amb bona acidesa i amb molta fruita. Fresc, llarg i fàcil de beure.

Carmí Rosat
Celler: Caves Llopart
DO: DO Penedès
Varietats: Sumoll (55%) i garnatxa (45%)
Producció: 2000 ampolles
PVP aproximat: 7,95 €

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Demà es presenta la Ruta del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa | Per Joan Arrufí, president de la DO terra Alta, "és molt important haver aconseguit un acord amb el Consell Comarcal per poder treballar un projecte únic en un únic territori".
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre amb DO Penedès recomanarien
Imatge il·lustrativa
El celler ha iniciat una nova etapa per a acostar al gran públic el seu patrimoni històric, arquitectònic i vitivinícola, a través de visites guiades fixes | L’experiència també permet descobrir l’estreta relació del celler amb els Castellers de Vilafranca