novetats

Carmí, nou vi rosat de Llopart

Caves Llopart treu al mercat un vi rosat de sumoll i garnatxa de vinya ecològica

Caves Llopart, guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2017

| 19/06/2017 a les 08:23h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Carmí Rosat, Llopart
La vinya de l'Alzina i del Silet, amb un sumoll de 40 anys, i la vinya del Clot de les Arnes, amb una garnatxa de 10 anys, configuren el Carmí Rosat de Llopart. Un vi que prové de rendiments molt baixos, entre els 4000 i els 5000 kg/ha i d'unes vinyes ecològiques i veremades manualment.

El vi fa una maceració pel·licular de 6 hores per obtenir una òptima extracció i fermenta a 15º C en tines d'acer inoxidable.

Una part del vi -tant el sumoll com la garnatxa-, s'ha afinat en àmfores de ceràmica de 150 litres de capacitat durant 4 mesos. Les àmfores són recipients molt porosos que provoquen una micro-oxigenació del vi que fa que s'arrodoneixin els tanins, mantenint sempre una temperatura òptima, fresca i constant, respectant les aromes primàries de la fruita.

Té un color rosat viu i intens, amb notes de fruita vermella -maduixes i cireres-, que deixen pas als records balsàmics i anisats. L'àmfora li aporta interessants aromes de terra humida. Un vi directe en boca, amb bona acidesa i amb molta fruita. Fresc, llarg i fàcil de beure.

Carmí Rosat
Celler: Caves Llopart
DO: DO Penedès
Varietats: Sumoll (55%) i garnatxa (45%)
Producció: 2000 ampolles
PVP aproximat: 7,95 €

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Josep Lluís Bonet, president de Freixenet
Ramon Francas
01/01/1970
El grup impulsa un pla estratègic que busca una major eficiència | L’últim exercici, tancat el mes de maig passat, ha suposat una millora dels resultats en 12 milions d’euros, fins als 535 milions d’euros de facturació
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena web i vídeo
01/01/1970
Comercial Masoliver organitza diferents activitats de la mà del xef Jordi Juncà, cuiner del Restaurant Ca l'Enric amb una Estrella Michelin, el xocolater Jordi Ferrer i el cocteler Gerard Ruiz