Nova edició de la ruta de tapes pel mercat del Préssec d'Ordal a Albet i Noya

Juny és sinònim d’inicis d’estiu. I també és sinònim de préssec d’Ordal, protagonista indiscutible durant aquests mesos al municipi de Subirats.

Dues medalles d'or catalanes als premis Decanter anglesos per dos vins amb DO Penedès

| 16/06/2017 a les 10:17h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Albet i Noya, Préssec d'Ordal
Amb aquest pretext, a Sant Pau d’Ordal s’organitza durant els caps de setmana de juny, juliol i agost el mercat del préssec d’Ordal, on elaboradors de la zona exposen els diferents productes amb el préssec com a ingredient principal. Es pot trobar des del propi fruit, o gaudir de maridatges entre vi escumós i préssec, o fer una petit tastet de melmelada de préssec... Un ampli ventall de possibilitats amb l’objectiu de donar a conèixer un dels elements gastronòmics icona del municipi.
 
Paral·lelament a això, Albet i Noya organitza des de fa cinc anys una activitat per vincular el préssec d’Ordal amb altres elements distintius del territori, com són el vi i la gastronomia local.
 
L’activitat porta el nom de ‘Ruta de Tapes pel Mercat del préssec d’Ordal’ i el punt de partida és a la finca familiar, a Can Vendrell de la Codina. Aquí comença la visita pel celler, per conèixer la història dels germans Albet i Noya, el procés d’elaboració del vi i altres projectes que lidera el celler de Subirats. Tot seguit, el grup es desplaça a Sant Pau d’Ordal per iniciar la ruta de tapes pels restaurants del poble. L’itinerari gastronòmic té parada a Cal Xim i Cal Pere del Maset i allà, cada restaurant elaborarà i presentarà dues tapes que seran maridades amb quatre vins diferents del celler. La peculiaritat de cada tapa és que ha de contenir com a ingredient principal el préssec.
 
Enguany els maridatges seran els següents

A Cal Xim: 
Milfulls de préssec d’Ordal marinat amb fetge d'ànec a la brasa amb Clàssic Penedès Efecte Brut Reserva.
Mini - amanida de préssec amb vinagreta de cardamom amb Clàssic Penedès Efecte Brut Rosat.
 
A Cal Pere del Maset:
"Gazpatxo" de préssec d’Ordal amb gelatina de Viognier amb el 3 Macabeus
Compota de préssec amb bacallà i vinagreta de préssec amb el Marina Rión
 
DATES I INFORMACIÓ:
Juny (dissabte 17 i diumenge 25) i Juliol (diumenge 2, diumenge 9, dissabte 22 i dissabte 29) 
Horari i punt de trobada: 10.30h a Albet i Noya (Can Vendrell de la Codina)
Preu: 18€/persona
Indispensable reserva prèvia a [email protected] o trucant al T.93.899.48.12
 
Més informació sobre aquesta activitat i d’altres que organitza el celler al web.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

La bebida de los secesionistas
Anònim, 19/06/2017 a les 19:23
+0
-0
Albet i Noya, el vino de los golpistas.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
Ramon Francas
01/01/1970
Can Sala de Freixenet és un dels 12 caves que han assolit la nova categoria que dóna visibilitat a la més alta gamma del cava, el vèrtex de la piràmide qualitativa del sector | Tast a càrrec de Ramon Francàs
01/01/1970
Els més de 500 professionals que van assistir a l'acte van poder tastar més de 190 referències dels 35 cellers que hi van participar