enoturisme

EnoturismePenedès incrementa un 41% el pressupost d'ingressos fixes en 2 anys

El suport de Diputació de Barcelona i la participació de municipis, empreses i entitats del territori, clau per assolir aquests bons resultats.

La UAB aposta per la formació en enoturisme

| 30/05/2017 a les 09:21h
Arxivat a: Enoturisme, EnoturismePenedès
El Consorci de Promocio Turística del Penedès incrementa en els dos darrers anys un 41% el seu pressupost en ingressos fixes, a banda de les diverses subvencions rebudes per a projectes concrets. En el marc d’aquestes subvencions extraordinàries, Diputació de Barcelona acaba de concedir al Consorci 296.000€ per desenvolupar els projectes d’Àrees de pernocta per autocaravanes i Millora de l’acollida del turista a la destinació.  
 

Foto: Eudald Masana Noya


La presidenta de la Diputació de Barcelona, Sra. Mercè Conesa, va confirmar la concessió d’aquest suport econòmic al Consorci, a través del programa Meses de Concertació de la Diputació de Barcelona.   

El Consorci estava cercant el finançament d’aquests projectes des de l’any 2015 i amb aquest suport ambdues actuacions es podran dur a terme durant els anys 2017-2019. 

El projecte de Millora de l’acollida del turista permetrà anar cap a l'excel·lència turística com a destinació i treballar per a millorar l'atenció al visitant amb inversions vinculades directament a l’acollida i rebuda del turista. Aquest projecte  té com a principals objectius millorar la senyalització i informació turística en les estacions de tren i altres  punts estratègics d'entrada de visitants.  Alhora,  també es contempla reforçar la presència de marca en  senyalització i nous dispensadors de fulleteria d’informació turística, en municipis, atractius turístics i punts estratègics. 

En referència a l’altre projecte d Àrees de Pernocta per autocaravanes, en els darrers anys, han sorgit iniciatives tan publiques com privades en el territori i aquest projecte permetrà definir  una xarxa d’àrees i serveis de pernocta per autocaravanes global i integrat amb la coparticipació de 12 municipis. Aquest serà un projecte d’importància per a la destinació que aportarà singularitat a l’oferta turística, diversificació, creació de producte turístic, posicionament en mercats internacionals i també nacionals i incentivació del petit comerç, productors agroalimentaris i serveis municipals.  

El president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Sergi Vallès, valora molt positivament aquest suport per part de la Diputació de Barcelona, que sempre ha estat al costat del Consorci i que sens dubte, permet que la gestió del Consorci sigui millor, eficient i amb més possibilitats per desenvolupar l’estratègia de posicionament turístic de la destinació.  Vallès,  destaca especialment la implicació i suport dels municipis i altres entitats del territori, que amb la seva participació permeten un treball en xarxa i coordinat, més competitiu i estratègic.

L’interès pel turisme que mostra la destinació, es reflexa amb l’increment exponencial d’aquests 2 darrers anys  d’empreses adherides al club d’enoturismePENEDÈS, que compta avui amb 202 empreses i el suport directe com a membres del Consorci de 3 entitats privades i un total de 37 ens locals,  Ajuntaments i Consells Comarcals. 

El Consorci te com objectiu treballar amb tots els ens territorials vinculats al turisme i esta duent a terme reunions de coordinació  amb la voluntat d’unir sinèrgies i liderar el projecte turístic de la destinació. També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Generació 'Millennial' és exigent i vol gaudir al màxim del seu temps d'oci | OpenTable ha fet un estudi i revela als restaurants què busca aquesta generació quan surt a menjar
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
El celler Purgatori s'ha construit rehabilitant el celler dels monjos benedictins de l'Abadia de Montserrat del 1770
Sergi Cortés
01/01/1970
Torres rehabilita un antic celler benedictí a Les Garrigues on hi construeix el seu Projecte "Purgatori" | L’acte d’inauguració del celler ha comptat amb la presència de la Consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya Teresa Jordà
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El projecte WineMakers Lab utilitza el vi com a eina d'apoderament ciutadà | Qualsevol podrà, utilitzant tecnologies de fabricació digital, fer el seu propi vi assolint també coneixement tecnològic | Barcelona és la ciutat del renaixement digital i alhora la capital d'un país de vins