Arrels del vi

Ja tenim els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi

Arrels del Vi celebra 10 anys el 3 i 4 de juny a Sant Martí d’Empúries i presenta els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi

Nou vídeo promocional de la gastronomia de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

| 24/05/2017 a les 16:33h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Arrels del Vi

La fira és una oportunitat per tastar més de 100 referències dels vins empordanesos, com els guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2017: Blanc de Gresa 2014 de Vinyes d’Olivardots (millor blanc), Lladoner 2016 del Celler Martí Fabra, Puntiapart 2014 de *lavinyeta (millor negre) i SoliSerena Garnatxa d’Empordà del Celler Cooperatiu d’Espolla (millor dolç). I del 26 de maig al 2 de juny 10 activitats prèvies a l’Escala per celebrar els 10 anys d’Arrels del Vi 

Arrels del Vi, fira vitivinícola de l’Empordà, celebra 10 anys el 3 i 4 de juny, a Sant Martí d’Empúries (L’Escala). Organitzada per Dominic Abernethy, professional del món del vi, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com una oportunitat per tastar més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i comprar a preu de celler els vins, a vegades difícils de trobar a la distribució tradicional.

A més, els assistents tindran l’oportunitat de tastar els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2017:
Millor Vi Blanc 2017: Blanc de Gresa 2014, Vinyes d'Olivardots          
Millor Vi Rosat 2017: Lladoner 2016, Celler Martí Fabra    
Millor Vi Negre 2017: Puntiapart 2014, *lavinyeta           
Millor Vi Dolç 2017: SoliSerena - Garnatxa d’Empordà, Celler Cooperatiu d'Espolla      

Els organitzadors d’Arrels del Vi estan molt il·lusionats amb aquest 10è Aniversari. En paraules d’Abernethy: “10 anys d’èxits s’han de celebrar i ho farem! Hem organitzat 10 activitats prèvies relacionades amb el món del vi a l’Escala, del 26 de maig al 2 de juny. Estem molt agraïts per la implicació de l’Ajuntament i dels empresaris que hi participen, esperem que els veïns de l’Escala ho gaudeixin molt.  A més, després de la gran afluència de l’any passat, hem trobat un nou espai a Sant Martí d’Empúries per celebrar la fira, molt més ampli, el Parc Creuet, sota els pins i vora el mar. Hem preparat tallers, un chill out amb el suport de la Ruta del Vi DO Empordà i comptem, com sempre, amb els grans cellers de la DO Empordà i alguna sorpresa. Esperem amb molta il·lusió tota la gent que torna any rere any a Arrels del Vi”.
Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la DO Empordà, el Museu d'Arqueologia de Catalunya – Empúries i la Ruta del Vi DO Empordà, la fira compta enguany amb un total de 24 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma i 1 celler convidat del Rosselló, Maison Albera. Han confirmat la seva participació els següents productors de la DO Empordà: *lavinyeta, AV Bodeguers, Bodegas Mas Vida, Castell Perelada, Celler Arché Pagès, Celler Castelló – Murphy, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Celler Pujol Cargol Masarac, Cellers d’en Guilla, Empordàlia, Espelt Viticultors,  Gelamà, JOC, Mas Llunes, Mas Oller, Pere Guardiola, Roig Parals, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots.

Del 26 de maig al 2 de juny s'han organitzat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala, 10 activitats prèvies a l’Escala per celebrar els 10 anys d’Arrels del Vi amb maridatges d'anxoves i vins, menús amb els vins premiats a El Roser 2, contes infantils, visites guiades i moltes altres activitats.

PREMIS ARRELS DEL VI 2017
Arrels del Vi ha presentat aquest 24 de maig a l’Alfolí de la Sal a l’Escala els Premis Arrels del Vi 2017, escollits per 14 experimentats sommeliers en un tast a cegues que es va celebrar el passat 16 de maig al MAC Empúries i que va ser dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del restaurant el Roser 2. A l’acte ha assistit l’Alcalde de l’Escala, el Sr. Víctor Puga i López.

Els guanyadors de l’edició d'Arrels del Vi 2017 són:

Blancs

1. Blanc de Gresa 2014, Vinyes d'Olivardots          
2. Singulars 14.01 Garnatxa Roja 2014, Mas Llunes
3. Blanc dels Aspres 2015, Vinyes dels Aspres  

Rosats

1. Lladoner 2016, Celler Martí Fabra     
2. Mallolet rosat 2016, Roig Parals                  
3. Aquarel·lo 2016, Mas Oller              

Negres

1. Puntiapart 2014, *lavinyeta            
2. Terres Negres 2014, Espelt Viticultors       
3. Finca Arbre Blanc 2015, Gelamà      

Dolços

1. SoliSerena - Garnatxa d’Empordà, Celler Cooperatiu d'Espolla      
2. Garnatxa d'Empordà Solera, Mas Llunes 
3. Torre de Capmany - Garnatxa d’Empordà - Velles Soleres, Pere Guardiola

També us pot interessar

Javier Pagés president de la DO Cava, amb els vocals del consell regulador, el secretari general, el director tècnic de la DO i el director general de l'INCAVI
Javier Pagés president de la DO Cava, amb els vocals del consell regulador, el secretari general, el director tècnic de la DO i el director general de l'INCAVI
Acord en el ple del consell regulador per una nova zonificació i per una segmentació qualitativa de la DO Cava | El cava tindrà 4 noms per diferenciar-se de la zona d'Espanya on està elaborat; a Catalunya, Comtats de Barcelona, a l'Aragó, Valle del Ebro, a Extremadura, Viñedos de Almendralejo, i a València, Altos de Levante.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 2 comentaris
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar. | Jordi Bes
Jordi Bes
El cofundador del Vertigo Wine Bar explica com s'ho han fet per, en plena pandèmia, assumir un local de Barcelona en traspàs i transformar-ne la carta de vins | S'hi poden prendre les 350 referències que ja tenien en distribució i 40 de xerès a copes: "Excepte a Jerez, no crec que hi hagi enlloc a Espanya que tingui una oferta així"
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
Sergi Cortés
Parlem amb els presidents de les denominacions d'origen Montsant, Penedès, Catalunya i Pla de Bages.
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.