vins

Camino de Magarín de Torres, redescobrint l’essència de la verdejo

L’enòleg Juan Ramón García presenta el vi insígnia de Bodega Magarín, propietat de la família Torres a Rueda

Visita als Cellers Torres

​Varietal 500 presenta quatre vins que són l’expressió de les vinyes d’alçada del Penedès

| 17/05/2017 a les 15:18h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Camino de Magarín, Torres
Imatge il·lustrativa
Camino de Magarín, 100% verdejo de la DO Rueda, obre un nou camí en l’elaboració de vins sofisticats que aprofundeixen en els trets més distintius i autèntics de la varietat, mostrant tot el seu potencial. S’estrena amb l’anyada 2015 de producció limitada i es mostra com un vi exuberant i vivaç, amb una singular elegància sustentada en la criança en mares i en la combinació de tres mètodes de vinificació.

Camino de Magarín és el vi insígnia de Bodega Magarín, propietat de la família Torres a Rueda. El nom del vi referència al camí que ascendeix des del riu Duero fins el celler. Obra de l’enòleg Juan Ramón García, aquest selecte vi és el resultat d’un laboriós procés que comença amb una meticulosa selecció de parcel·les i un intens treball a la vinya.

El raïm procedeix principalment de ceps d’entre 10 i 15 anys que creixen en sòls de grava argilosa i còdols, característics de les vinyes de Rueda, i es complementa amb un petit percentatge de vinyes velles per dotar el vi de major complexitat.

Sofisticat procés d’elaboració

Si el vi és clàssic pel que fa al treball a la vinya, és innovador quant a la seva elaboració en combinar tres tècniques diferents de vinificació. El raïm fermenta en ous de formigó, dipòsits d’acer inoxidable i bótes de roure francès. Cada tipus de fermentació aporta unes característiques diferents al vi: el formigó li dóna untuositat; l’acer inoxidable potencia la varietat i exalta la seva frescor, i el roure francès aporta complexitat i estructura. Durant quatre mesos, el vi descansa sobre les mares en els diferents dipòsits abans de procedir al seu assemblatge.

Segons l’enòleg Juan Ramón García, “Camino de Magarín suposa una nova manera de treballar. Durant dos anys, ens hem dedicat a identificar les millors parcel·les i a fer assajos de diferents tipus d’elaboració, diferents tipus de dipòsits, diferents maneres de treballar els raïms. Ha estat un treball laboriós que ha donat excel·lents resultats”.

Terra de vins amb tradició nobiliària

La llarga tradició nobiliària de Castella i la bellesa del paisatge es mostren en l’etiqueta d’aquest Rueda com a tribut a aquesta antiga terra vinícola. El dibuix plasma el bucòlic paisatge que envolta la finca, amb els meandres del riu Duero, les vinyes de verdejo i el camí Magarín, que porta del riu al celler. L’escut de Villafranca del Duero (Valladolid), on està ubicat el celler, corona l’etiqueta com a símbol del llegat nobiliari de la regió. 

Concretament, Bodega Magarín està situada a la zona més occidental de la DO Rueda, al marge esquerra del riu Duero. Rodejada de 20 hectàrees de vinya pròpia, es focalitza en l’elaboració de vins autòctons de qualitat que representen tot el caràcter de la varietat i tipicitat de la zona. Aquest projecte, que uneix tradició, innovació i compromís amb la qualitat, està recolzat pel treball, la passió i el coneixement tècnic d’un equip liderat per Juan Ramón García, vinculat a Torres des de fa dotze anys.
 
PVP botiga especializada:16€

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Cucs de la farina
Cucs de la farina | Europa Press
La UE té set mesos per confirmar l'arribada dels cucs de la farina als supermercats
Imatge il·lustrativa
Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier | El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €