DO Alella

El Palau Robert s'omple de professionals per tastar els vins de la DO Alella

La Denominació d’Origen Alella va aconseguir congregar ahir més de 250 persones al Palau Robert de Barcelona en la que ha estat la seva primera jornada professional.

7 vins blancs amb fusta que has de tastar

| 16/05/2017 a les 11:27h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Alella

Els assistents a l’acte, professionals de la restauració i l’hostaleria i prescriptors del món del vi, van poder gaudir del més de mig centenar de referències dels 8 cellers que hi van participar en l’acte (Alella Vinícola, Alta Alella, Bouquet d’Alella, Can Roda, Quim Batlle, Raventós d’Alella, Roura i Serralada de Marina), així com dels vins d’altres elaboradors del territori, també emparats per la DO Alella.
 
L’acte va ser inaugurat per Quim Batlle, President del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Alella, acompanyat per Salvador Puig, director de l’INCAVI, i va comptar amb l’assistència d’altres agents del món del vi, com ara l’Associació Catalana d’Enòlegs i l’Associació Catalana de Sumillers.
 
Sota el lema Proximitat i caràcter mediterrani, el showroom va permetre als assistents conèixer de prop l’oferta vitivinícola d’una zona històricament lligada a Barcelona per la seva proximitat, ja des de l’edat mitjana, quan eren els vins preferits a la seu barcelonesa.
 
La DO Alella és una de les més petites i també de les més antigues de la península Ibèrica. Amb més de 60 anys d’història treballant per garantir la qualitat dels seus vins, la DO s’ha anat modernitzant amb el pas del temps, incorporant noves tècniques i nous sistemes de conreu i elaboració, mantenint sempre els criteris de qualitat i la personalitat d’uns vins coneguts i estimats ja a l’època dels romans i que simbolitzen el caràcter mediterrani d’aquesta zona vinícola que creix entre el mar i la muntanya, entre el camp i la ciutat.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El restaurant de la Família Torres a Barcelona ofereix cada dimecres les Nights of Wine and Roses, concerts de jazz amb una selecció de vins i plats creats per a l’ocasió
01/01/1970
L'empordanesa és la única denominació catalana que ha estat seleccionada per rebre aquest prestigiós guardó
01/01/1970
Aquesta incorporació contribueix de forma positiva en la promoció i defensa conjunta dels vins catalans, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional