Cellers

Cérvoles Celler aposta per la garnatxa com a «pilar» de la seva gamma de vins

El celler lleidatà endegat per Tomàs Cusiné commemora enguany els seus 20 anys d'història

| 14/05/2017 a les 10:38h
Arxivat a: Cellers, Cérvoles, Tomàs Cusiné, aniversari, gamma, vins

Cérvoles Celler commemora enguany el seu 20è aniversari i ho fa mantenint l'aposta que l'ha caracteritzat des dels seus inicis, centrada en l'elaboració de vins de finca de gran qualitat i amb personalitat, els quals representen una expressió clara del territori garriguenc on es conreen. Endegat per Tomàs Cusiné, es tracta del primer projecte de viticultura de muntanya que es va posar en marxa a Catalunya.

Després d'aquests 20 anys, Cérvoles Celler inicia una nova etapa que posa el focus en la regeneració dels seus vins i en la recuperació de varietats autòctones de vinya i molt especialment la garnatxa. Després d'incorporar una nova finca, el 2016 va iniciar un projecte d'investigació amb aquesta varietat, amb la voluntat que la garnatxa esdevingui el "pilar fonamental" de tota la gamma de vins de Cérvoles Celler. El primer fruit d'aquest nou projecte és el llançament al mercat del primer vi monovarietal de garnatxa del celler lleidatà.
 
Coincidint amb el seu 20è aniversari, Cérvoles Celler inicia una nova etapa encarada en la regeneració dels seus vins i en la recuperació de varietats autòctones de raïm del territori, com són el macabeu i la garnatxa. El 2016, el celler lleidatà va posar en marxa un projecte de recerca entorn de la garnatxa i que s'ha traduït ara en el llançament al mercat del primer vi elaborat únicament amb aquesta varietat, sota el nom de Garnatxa de Cérvoles. Actualment, Cérvoles Celler compta amb 55 hectàrees de vinya, de les quals 20 ha ja són de garnatxa, després d'incorporar una la finca del Castell a la Pobla de Cérvoles.

I és que el propietari de Cérvoles Celler, Tomàs Cusiné, destaca que la voluntat és que la garnatxa esdevingui "el pilar fonamental" en un futur proper de tota la varietat de vins del celler, i en concret del Cérvoles, l'Estrats i el Colors.

"Volem demostrar que les garnatxes tenen el valor que estem demostrant amb el primer vi, amb molta fruita i molta intensitat però que a la vegada és un vi molt amable i amb una gran diversitat aromàtica", remarca Cusiné, tot posant de relleu les possibilitats de la garnatxa per elaborar grans vins "tant en barrica com sense o ja sigui treballant amb raspa, amb àmfores o dipòsits grans de fusta".

Contingut relacionat

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
La DO Conca de Barberà organitza un tast on reivindica que ha triplicat la producció de vins de trepat en 12 anys, però també que té moltes altres elaboracions per oferir | Els tastos presencials amb els elaboradors es reprenen un cop s'ha posat fi a l'estat d'alarma
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Us donem 5 idees de vins originals i atrevits per regalar ara que s'ha acabat l'estat d'alarma
Imatge il·lustrativa
L'activitat s'enmarca dins del programa enoturístic de l'AECAVA, "La Primavera del Cava" i acabarà amb un tast de caves Reserva i Gran Reserva a l'aire lliure