vins premiats

Un DOQ Priorat, el primer a la llista dels millors catalans de Wine&Spirits Magazine

Amb un total de 97 punts, aquest vi es consolida com el més ben valorat de Catalunya per la prestigiosa revista

Què en saps de la DOQ Priorat?

| 05/05/2017 a les 09:06h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Scala Dei Cartoixa, Scala Dei, DOQ Priorat, Codorníu
Wine & Spirits Magazine ha inclòs Scala Dei Cartoixa a la seva llista dels "Millors vins catalans de l'any". Però no només l'ha tingut en compte sinó que l'ha valorat amb 97 punts, convertint-lo en el vi més apreciat amb la puntuació màxima atorgada pels experts.

Scala Dei Cartoixa s'elabora amb raïm (75% garnatxa i 25% carinyena) seleccionat de les seves millors parcel·les i és el resultat d'una criança de 18 mesos. Es tracta d'un vi negre amb un punt de frescor gràcies a l'altura de les vinyes de Scala Dei, plantades en terrasses i "costers" de llicorella del Priorat i que compten amb més de 60 anys d'història.

Aquest negre segueix l'elaboració clàssica (amb rapa i en dipòsits de ciment) i, alhora, criança en bordelesa moderna, potenciant la fruita. El resultat final és un vi d'aromes intensos i persistents de fruita madura, prunes, i un toc floral de violetes. A més, amb les notes minerals que aporta la llicorella i que li donen la tipicitat pròpia del Priorat.

En paraules del panell de tastadors, "Scala Dei Cartoixa és un Priorat robust, ampli i al mateix temps musculós, que amaga el raïm darrere del caràcter pur de la pròpia llicorella que cobreix les muntanyes de la regió. En 10 anys aproximadament expressarà tot el caràcter del raïm i mostrarà el seu gran potencial."

Celler Scala Dei, pioner del Priorat
Scala Dei és el celler més antic del Priorat i el primer que va començar a elaborar vi embotellat (1878). El seu origen està troba a les terres que envolten el monestir d'Escaladei i que cinc famílies van comprar l’any 1844, després de la desamortització de Mendizábal i la marxa dels cartoixans.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

I l'any?
Anònim, 09/05/2017 a les 09:52
+0
-0
És important indicar l'anyada del vi i més si sou una revista especialitzada en vi.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Captura del web de García Carrión
Ramon Francas
01/01/1970
El Consell Regulador recorda que a la DO Cava no hi ha subzones, i que la publicitat i les contraetiquetes dels caves Lucentum "poden portar a la confusió"
Ramon Francas
01/01/1970
La fotògrafa Maria Rosa Ferré mostra les tonalitats de la vinya penedesenca durant la tardor | L'exposició ‘La Vinya es Vesteix de Tardor’ mostra 17 fotografies sobre tela, de 110 per 80 centímetres
01/01/1970
El treball cinematogràfic es basa en el vinòmic homònim de David Morancho, tot ajustant la història al llenguatge audiovisual