llibres

Es presenta Vinyòvol: vocabulari pagès de la vinya i el vi, de Pere Calafat

L'acte va tenir lloc a Santa Maria del Camí, a Mallorca, el passat 29 d'abril

| 02/05/2017 a les 22:32h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Vocabulari de la vinya i el vi, Pere Calafat

Dissabte dia 29 d'abril, a les 19.00 h es va presentar el llibre VINYÒVOL: vocabulari pagès de la vinya i el vi, de Pere Calafat conjuntament amb l’exposició VINYÒVOL Dibuixos i Paraules de Joana Cabot a Ca s'Apotecari, a Santa Maria del Camí, Mallorca.

La presentació del llibre, que és un recull de vocabulari pagès de la vinya, de mots vinaters i vinyaters, va anar a càrrec de Joan Mas "Collet", de Joana Cabot i del mateix escriptor. Pere Calafat va explicar quatre pinzellades del procès de creació del projecte, iniciat ja fa temps i també va fer un repàs de diversos termes inclosos en el recull. Segons explicava i fent referència al seu llibre: "Al vocabulari no hi parem esment, l'usem i prou. I és el que s'ha de fer. Però té missatges ocults, té missatges fascinants".

Vinyòvol (que significa pagès que té cura del vinyet) ha estat confeccionat per en Pere, un pagès també, un vinater que té respecte i amor per la terra. El seu projecte, que segons va explicar ell mateix està fet de manera meticulosa, servirà per disposar ordenadament de les paraules de la vinya i del vi.
 

 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Els més de 500 professionals que van assistir a l'acte van poder tastar més de 190 referències dels 35 cellers que hi van participar
01/01/1970
Un vi sense aromes de criança, fresc, fluid, que acompanya menjars actuals, no tan contundents com els d’abans
01/01/1970
El celler Eudald Massana Noya fa un pas més enllà en l’agricultura ecològica i biodinàmica i elabora un cava sense sulfits afegits, un cava únic i revolucionari