llibres

Es presenta Vinyòvol: vocabulari pagès de la vinya i el vi, de Pere Calafat

L'acte va tenir lloc a Santa Maria del Camí, a Mallorca, el passat 29 d'abril

| 02/05/2017 a les 22:32h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Vocabulari de la vinya i el vi, Pere Calafat

Dissabte dia 29 d'abril, a les 19.00 h es va presentar el llibre VINYÒVOL: vocabulari pagès de la vinya i el vi, de Pere Calafat conjuntament amb l’exposició VINYÒVOL Dibuixos i Paraules de Joana Cabot a Ca s'Apotecari, a Santa Maria del Camí, Mallorca.

La presentació del llibre, que és un recull de vocabulari pagès de la vinya, de mots vinaters i vinyaters, va anar a càrrec de Joan Mas "Collet", de Joana Cabot i del mateix escriptor. Pere Calafat va explicar quatre pinzellades del procès de creació del projecte, iniciat ja fa temps i també va fer un repàs de diversos termes inclosos en el recull. Segons explicava i fent referència al seu llibre: "Al vocabulari no hi parem esment, l'usem i prou. I és el que s'ha de fer. Però té missatges ocults, té missatges fascinants".

Vinyòvol (que significa pagès que té cura del vinyet) ha estat confeccionat per en Pere, un pagès també, un vinater que té respecte i amor per la terra. El seu projecte, que segons va explicar ell mateix està fet de manera meticulosa, servirà per disposar ordenadament de les paraules de la vinya i del vi.
 

 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)