novetats

Nou cava “Finca Can Martí” Brut Gran Reserva 2011 de Torelló

Nou cava de Torelló fet amb chardonnay, xarel·lo, macabeu i parellada

Es tracta d'un cava Brut Gran Reserva amb més de 5 anys de criança en ampolla.

Primera collita certificada 100% ecològica a Caves Torelló

| 24/04/2017 a les 17:25h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Torelló, Finca Can Martí
Torelló presenta el cava Torelló Finca Can Martí Brut Gran Reserva 2011 elaborat amb raïms veremats a mà de les varietats chardonnay, xarel·lo, macabeu i parellada de ceps propis de la finca Can Martí. Es tracta d'un cava Brut Gran Reserva amb més de 5 anys de criança en ampolla.
 
La finca Can Martí, pertany a la família Torelló des de 1395 i ocupa 135 hec a la comarca de l’Alt Penedès. Es cultiven en producció ecològica certificada les varietats de raïm blanc xarel·lo, macabeu, parellada, chardonnay, subirat parent, muscat i de raïm negre cabernet sauvignon, merlot, pinot noir, syrah i garnatxa.
 
A la finca s’hi conserven dues masies medievals, Can Martí de Dalt, seu agrícola, i Can Martí de Baix, seu del celler i on s’ubiquen les instal·lacions.
 
Cada varietat es verema a mà en el seu punt òptim de maduració i es transporta ràpidament a les premses per evitar la seva oxidació, arribant els raïms sencers i en perfectes condicions. Posteriorment passen per la taula de selecció i es premsen suaument, aprofitant només la primera premsada, el “most flor”, que, vinificat amb cura donarà com a resultat excel·lents vins blancs, rosats i negres.
 
Varietats de raïm:
Chardonnay: 32%
Xarel·lo: 31%
Macabeu: 21%
Parellada: 16%
 
Els sòls de Can Martí:
Els sòls de la finca Can Martí s'han format a partir de sediments provinents del Massís del Garraf dipositats fa milers d'anys. En general, els sòls de la finca són profunds, de textures mitjanes (amb domini de textures franques), amb un contingut de matèria orgànica baix i nivells de carbonats alts.
 
Anyada 2011:
La verema 2011 es va avançar. El mes de juny va ser plujós i la calor que no vàrem tenir al juliol va arribar de manera intensa durant la primera quinzena d'agost, el que va portar a una maduració ràpida. L'estat sanitari del raïm va ser impecable i es pot considerar una verema excepcional per elaborar Cava de llarga criança.
 
Criança i degollament:
Criança mínima de 5 anys (60 mesos) a l’ampolla. Un any després de l'inici de la segona fermentació, es duu a terme la tècnica de l’agitació de cadascuna de les ampolles per afavorir el contacte dels llevats amb el Cava i per tant, potenciar aromes i sabors. 
Després de la criança remogut manual en pupitres. És un Brut amb una petita addició de licor d'expedició.
 
Producció: 6.112 ampolles de 75cl
PVP ampolla: 16,50 euros
 
Nota de tast
 
Color: presenta un color groc palla amb reflexes daurats, bombolla molt fina i persistent amb despreniment constant.
 
Nas: en nas és intens i complex. Inicialment presenta aromes de fruita tropical amb notes almivarades, pinya i pera. Posteriorment n’apareixen de pastisseria fina.
 
Boca: té una entrada amable i amb molt bona integració del carbònic a causa de la llarga criança de 60 mesos. Estructurat, untuós i molt equilibrat, bona acidesa i final llarg. Es confirmen les notes de fruita madura.
 
Maridatge: cava molt gastronòmic i versàtil per a acompanyar qualsevol tipus d’àpat de principi a fi.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
El director general de Castell d'Or creu que el cava "té un gran futur" i aposta per obrir delegacions en mercats ja consolidats.
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik.
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik. | Jordi Bes
Jordi Bes
El barceloní Spoonik combat el cansament pandèmic amb un estiu de sopars abans del tancament definitiu aquest setembre | Els cuiners Jon Giraldo i Jaime Lieberman posen fi al negoci per l'efecte del procés català, però també per l'econòmic del virus: "Barcelona no és el lloc"
Aquest juny ha sortit a la venda la nova gamma de vins Ritual del celler de la Granada, formada per un vi blanc i un vi rosat.