FIVIN

​Dues copes de vi negre ajuden a cremar greixos?

Amb l'arribada del bon temps s'inicia la temuda “operació bikini”. Però aquest estiu serà més fàcil desfer-se dels quilos de més, ja que dues copes de vi ajuden a cremar el greix corporal

Es aconsellable portar una alimentació sana i un estil de vida saludable com és la Dieta Mediterrània. Així com un consum moderat i responsable de vi.

El vi i la salut, coneixements claus per a la formació dels futurs professionals del sector de la restauració

| 24/04/2017 a les 14:32h
Arxivat a: Espai Nutrició, FIVIN

Tres estudis científics corroboren les bondats del consum moderat del vi sobre la salut, entre elles, la d'ajudar a cremar greixos.

Com ens ajuda el vi a l'hora de seguir una dieta de pèrdua de pes? Existeix un compost fenòlic present en la pell dels raïms negres que permet cremar greixos, el resveratrol. Un component que també ajuda en la prevenció de malalties com l'Alzheimer.

El resveratrol té un gran poder antioxidant capaç de millorar el rendiment físic, la força muscular i la funció cardíaca. Prendre una o dues copes de vi equivaldria a una sessió de cardio, dosi diària recomanada (250 ml/dia).

La ingesta de vi implica que el cos consumeix més calories i en conseqüència, ajuda a mantenir un pes més saludable.

El resveratrol pot millorar la conversió de greix blanc en greix marró i, per tant, prevenir parcialment l'obesitat. Segons, l'estudi de la Universitat Estatal de Washington fruites com el raïm permeten convertir el greix blanc (que és el que emmagatzema energia en forma de grans gotes de greix) en greix marró (que té gotes molt més petites i les crema) produint calor.

Un altre valor del vi són els seus compostos fenòlics presents en el raïm negre, que es divideixen en dos: flavonoides i no flavonoides. Aquests últims resideixen en el resveratrol i actua sobre els radicals lliures que danyen les cèl·lules i alhora, tenen un efecte neuroprotector. L'estudi de l'Escola de Salut Pública Chan de Boston explica que els flavonoides ajuden a no guanyar pes. Pel que és recomanable portar una dieta rica en aliments amb flavonoides. A més del vi, els flavonoides es troben en diverses fruites i verdures, en la xocolata amarga o la fruita seca, per exemple.

També està contrastat que el vi negre conté vitamines A, C i B, així com una acció bactericida i alhora, funciona com un depurador del colesterol de l'organisme (ajuda a reduir el colesterol dolent – LDL- i augmentar el bo – HDL-).

Referències científiques:

* Improvements in skeletal muscle strength and cardiac function induced by resveratrol during exercise training contribute to enhanced exercise performance in rats. DOI: 10.1113/jphysiol.2012.230490

* Dietary flavonoid in take and weight maintenance: three prospective cohorts of 124 086 US men and women followed for up to 24 years. BMJ2016; 352 DOI: 10.1136/bmj.i17

* Resveratrol induces brown-like adipocyte formation in white fat through activation of AMP-activated protein kinase (AMPK). International Journal of Obesity DOI:10.1038/ijo.2015.23

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
L’empresa barcelonesa es converteix així en la responsable de la distribució a l’engròs dels vins de Bell Cros a la província de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Una formació creada i dirigida pels fundadors i directors de La Guia de Vins de Catalunya, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Trenta mesos de criança i agricultura ecològica per a un gran escumós a preu molt raonable