FIVIN

​Dues copes de vi negre ajuden a cremar greixos?

Amb l'arribada del bon temps s'inicia la temuda “operació bikini”. Però aquest estiu serà més fàcil desfer-se dels quilos de més, ja que dues copes de vi ajuden a cremar el greix corporal

Es aconsellable portar una alimentació sana i un estil de vida saludable com és la Dieta Mediterrània. Així com un consum moderat i responsable de vi.

El vi i la salut, coneixements claus per a la formació dels futurs professionals del sector de la restauració

| 24/04/2017 a les 14:32h
Arxivat a: Espai Nutrició, FIVIN

Tres estudis científics corroboren les bondats del consum moderat del vi sobre la salut, entre elles, la d'ajudar a cremar greixos.

Com ens ajuda el vi a l'hora de seguir una dieta de pèrdua de pes? Existeix un compost fenòlic present en la pell dels raïms negres que permet cremar greixos, el resveratrol. Un component que també ajuda en la prevenció de malalties com l'Alzheimer.

El resveratrol té un gran poder antioxidant capaç de millorar el rendiment físic, la força muscular i la funció cardíaca. Prendre una o dues copes de vi equivaldria a una sessió de cardio, dosi diària recomanada (250 ml/dia).

La ingesta de vi implica que el cos consumeix més calories i en conseqüència, ajuda a mantenir un pes més saludable.

El resveratrol pot millorar la conversió de greix blanc en greix marró i, per tant, prevenir parcialment l'obesitat. Segons, l'estudi de la Universitat Estatal de Washington fruites com el raïm permeten convertir el greix blanc (que és el que emmagatzema energia en forma de grans gotes de greix) en greix marró (que té gotes molt més petites i les crema) produint calor.

Un altre valor del vi són els seus compostos fenòlics presents en el raïm negre, que es divideixen en dos: flavonoides i no flavonoides. Aquests últims resideixen en el resveratrol i actua sobre els radicals lliures que danyen les cèl·lules i alhora, tenen un efecte neuroprotector. L'estudi de l'Escola de Salut Pública Chan de Boston explica que els flavonoides ajuden a no guanyar pes. Pel que és recomanable portar una dieta rica en aliments amb flavonoides. A més del vi, els flavonoides es troben en diverses fruites i verdures, en la xocolata amarga o la fruita seca, per exemple.

També està contrastat que el vi negre conté vitamines A, C i B, així com una acció bactericida i alhora, funciona com un depurador del colesterol de l'organisme (ajuda a reduir el colesterol dolent – LDL- i augmentar el bo – HDL-).

Referències científiques:

* Improvements in skeletal muscle strength and cardiac function induced by resveratrol during exercise training contribute to enhanced exercise performance in rats. DOI: 10.1113/jphysiol.2012.230490

* Dietary flavonoid in take and weight maintenance: three prospective cohorts of 124 086 US men and women followed for up to 24 years. BMJ2016; 352 DOI: 10.1136/bmj.i17

* Resveratrol induces brown-like adipocyte formation in white fat through activation of AMP-activated protein kinase (AMPK). International Journal of Obesity DOI:10.1038/ijo.2015.23

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Tots els vins contenen sulfits perquè els sulfits són un component natural que contenen les plantes, les persones i els animals. Al vi, tradicionalment s'han afegit (més) sulfits per conservar-los i que no es contaminin. Us proposem cinc vins sense sulfits afegits.
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Recuperem un article de Sergi Cortés del 2017 per explicar que els boscos d'alzina prevenen els incentis i emmagatzemen CO2 (per frenar el canvi climàtic). Catalunya fabrica la majoria de taps de suro de l'Estat
Una vintena de projectes vinícoles comparteixen coneixement a Cal Costas.
Una vintena de projectes vinícoles comparteixen coneixement a Cal Costas. | Miquel Jané
Ruth Troyano
Cal Costas, al Penedès, funciona com un viver de celleristes amb una vintena de projectes de vi que comparteixen espai i coneixement | En parlem amb el vitivinicultor Martí Giralt, que coordina el projecte col·laboratiu