associació catalana de sommeliers

​Els millors sommeliers catalans competiran a Madrid pel títol nacional

​Les 15 millors cartes de vins de Catalunya

| 18/04/2017 a les 08:27h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, ACS, sommeliers, associació catalana de sommeliers
Després de l’èxit de la passada edició, el 23è Campionat d’Espanya de Sommeliers tindrà lloc en el Saló Gourmets de Madrid, organitzat pel Grupo Gourmets juntament amb la col·laboració Técnica de la UAES (Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers).
 
Un total de 51 professionals del sector optaran al títol de Millor Sommelier d’Espanya 2017 i per fer-ho hauran de superar les dues fases en les que es divideix el concurs, que té com a objectiu divulgar la cultura de la sommelieria. La semifinal, que se celebrarà el dimecres 26 d’abril, constarà d’un examen escrit. Només els 3 millors passaran a la gran final que tindrà lloc el dijous 27 d’abril. 

Una última fase que constarà d’unes complexes proves tècniques entre les que destaquen el tast oral d’un vi, una carta errònia, la identificació de destil·lats, licors o qualsevol beguda susceptible de ser valorada por un sommelier, la decantació i servei d’un vi o presentar l’harmonització més adequada per al menú que proposi el Jurat. 

Els 4 semifinalistes catalans d’aquesta 23ena edició del concurs, patrocinat pel segell de qualitat de Castilla y León, Tierra de Sabor, i co-patrocinat per la Bodega Emina i Riedel són:

- Anna Casabona París (Valls, 1971), sommelier del celler Capçanes
Toni Lara Rojas (Lleida, 1976) sommelier del restaurant l’Estel de la Mercè
Marc Terés Riu (1973), sommelier del restaurant Osmosis i V-Enology
- Dani Martinez Felguera (Begur, 1989), sommelier del Celler de Can Roca

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
01/01/1970
Un vi 100% garnatxa blanca amb una criança de 18 mesos en botes de roure de 225 litres i amb tel biològic | Criança de llarg temps en ampolla