novetats

La sirà pren el protagonisme a la nova anyada del Camino 2014 de Terra Remota

Terra Remota Camino 2014 acaba de sortir al mercat amb un cupatge on per primer cop hi domina la varietat sirà.

Terra Remota se salta la collita 2012 i treu al mercat el Clos Adrien 2013

| 14/04/2017 a les 07:28h
Arxivat a: Vins, Terra Remota, Camino 2014, sirà
Imatge il·lustrativa
Veu la llum la nova anyada 2014, amb una novetat, i és que per primer cop el cupatge està liderat per la varietat Sirà, acompanyada per la Cabernet Sauvignon i la Garnatxa en un 30 i un 20% respectivament. Tots els raïms es van collir en caixes de 10 kg. a la finca de sòls d'origen granític propietat de Marc i Emma Bournazeau a la DO Empordà.

Camino és el vi de més producció de Terra Remota, amb 40.000 ampolles. La criança es desmarca dels patrons habituals: s'inicia en tines d'acer inoxidable i després es transvasa a bocois de roure francès de 500 l. i dipòsits de fusta de 55 Hl -a parts iguals-, on s'hi està un any. Passat aquest temps, es barreja tot de nou i finalment s'embotella. 
L'anyada 2014 manté l'estil d'aquest negre tan plaent i fàcil de maridar, amb els seus tanins vellutats i la seva finor aromàtica, amb notes de confitura de fruites vermelles, amb pruna i cirera negra, però també amb tòfona, pa torrat i vainilla. 


+ Terra Remota, vins per viure i somiar 
En un sòl granític de la DO Empordà, al peu de la serra de l'Albera, en Marc i l'Emma Bournazeau van fundar Terra Remota el 1999. Un celler integrat al paisatge, obra de Pepe Cortés i Nacho Ferrer, acull l'activitat vinícola, situada enmig de l'explotació de 22 Ha. de vinya.

La filosofia de treball es basa en un respecte màxim a la natura (el celler té certificació d'elaborador ecològic des de 2012), l'objectiu de qualitat de producte a través de la perseverança en el treball (simbolitzada per la seva línia "Camino") i la impressió de la personalitat de Marc Bournazeau en els seus vins. 

Marc Bournazeau lidera alhora un altre projecte vitivinícola al continent americà, Bodega Las Niñas, a Apalta (Valle de Colchagua, Xile), on elabora una variada gamma de vins amb una marcada personalitat femenina. 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
40 membres de l'Associació Catalana de Sommeliers han pogut conèixer el projecte de recuperació d'aquesta varietat local, la Mandó, de la mà de Miquel Palau, enòleg d'Abadal
Imatge il·lustrativa
En un tast a cegues, i amb un panell de tastadors experts dirigits per el prestigiós crític Tim Atkin MW, es trien els millors vins que es venen al Regne Unit

 
Imatge il·lustrativa
El celler català patrocina el Rally RACC Costa Daurada, que es durà a terme del 24 al 27 d’octubre