formació

​Curs d’especialització en formatges catalans

Organitzat per l’Espai del Vi Català, aquesta formació consta de quatre sessions que tindran lloc els dies 8, 15 i 22 i 27 de maig

5 formatges artesans catalans que has de conèixer

| 11/04/2017 a les 21:37h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Per aprendre'n, Formatges catalans, Espai del Vi Català, Ramon Rosset, Curs d'especialització en formatges


L’Espai del Vi Català continua organitzant tallers i activitats formatives al voltant del vi i d’altres productes de la gastronomia catalana. Una de les properes jornades previstes és un curs de formació sobre formatges del país en el qual es podrà aprendre -i gaudir- quines són les característiques de cada producte en funció de la seva procedència o mètode d’elaboració. 

Dirigit per l’expert Ramon Roset, el curs donarà eines per entendre com són els formatges de cabra, d’ovella, de vaca; parlarà dels serrats, dels de tupí, els frescos o brossats; i permetrà descobrir les principals diferències dels formatges en funció de la zona d’elaboració, ja sigui la Vall d’Aran, la Garrotxa, la Selva, entre d’altres. Tot plegat, a partir de quatre sessions teòriques en les quals, a més, es comptarà amb la participació d’un formatger en actiu que explicarà la seva experiència en primera persona.

El calendari de sessions d’aquest curs és el següent: 
 
SESSIÓ 1 – Formatger convidat: Salvador Maura (Mas d’Eroles)
Dilluns 8 de maig. De 17:00 h a 21:00 h


– Introducció a les tècniques d’elaboració de formatges
– Classificació dels formatges
– Principals defectes dels formatges
– Tast de formatges de vaca
 
SESSIÓ 2 – Formatger convidat: Jordi Arroyo (Formatges Artefor)
Dilluns 15 de maig. De 17:00 h a 21:00 h


– Tall i servei dels formatges
– Conservació dels formatges
– Tast i anàlisi sensorial de formatges
– Tast de formatges de cabra
 
SESSIÓ 3 – Formatger convidat: Pere Pujol (Formatgeria del Molí de Ger)
Dilluns 22 de maig. De 17:00 h a 21:00 h


– Geografia dels formatges catalans
– Situació actual de l’elaboració de formatges a Catalunya
– Fires, concursos y el turisme del formatge a Catalunya
– Tast de formatges d’ovella
 
SESSIÓ 4
Dissabte 27 de maig. De 10:00 h a 14:00 h 
Visita a una formatgeria artesanal
on podrem veure els diferents passos de l’elaboració del formatge, des de la munyida dels animals fins a la cambra de maduració.

Per a més informació o reserva de places: 
info@espaidelvicatala.cat; o al telèfon 607 349 347

* S’oferiran preus especials per als antics alumnes de l’Espai del Vi Català.  

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor.
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor. | Cedida
Els representants de les DO demanen a administració la necessitat de buscar mesures per incentivar l'economia rural
Imatge il·lustrativa
El celler Empordàlia organitza la desena edició de les seves jornades oferint demostracions de productes amb segell empordanès, com Anxoves Solés, Ànec de l’Empordà, Can Bech, maridats amb vins d’Empordàlia.
Imatge il·lustrativa
Jean Leon uneix vi amb gastronomia amb el xef amb estrella Quim Casellas | La sisena edició del ViArt dedicada a la cuina creativa i tindrà lloc el proper 19 de juliol a les 19.30h al celler de Torrelavit