do terra alta

Els vins de la DO Terra Alta estan de moda

Més de 400 professionals es donen cita per tastar vins de la DO a Barcelona

«M'he enamorat de la Terra Alta, i des del principi, he volgut organitzar el concurs allà»

| 11/04/2017 a les 11:52h
Especial: Concurs Mundial de Garnatxes
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Terra Alta
El Sr. Antoni Ferré, vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta, el Director General de l’INCAVI, Sr. Salvador Puig i el president de la Denominació d’Origen Terra Alta, Sr. Joan Arrufí
Més de 400 professionals van assistir ahir al showroom de la Terra Alta a Barcelona. Agents del món del vi, restaurants, distribuïdors i premsa especialitzada van ser presents a l’acte, on es van poder tastar a prop de 100 referències dels 28 cellers de la Denominació d’Origen Terra Alta que van ser-hi presents: 7 magnífics, Agrícola Corbera d’Ebre, Altavins, Bodegues Pinord, Caterra, Celler Bàrbara Forés, Celler Batea, Celler Bernaví, Celler Coma d’en Bonet, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Frisach Vins Ecològics, Celler Germans Balart, Celler Jordi Miró, Celler Josep Vicens, Celler Piñol, Celler Sant Josep Vins, Celler Serra de Cavalls, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Cellers Unió, Ecovitres, Edetària, Estones Vins, Herència Altés, Lafou Celler, Vins del Tros, Vins La Botera, Vins Vall de Vinyes.
 
L’acte va ser inaugurat pel president de la Denominació d’Origen Terra Alta, Sr. Joan Arrufí, que va estar acompanyat pel Director General de l’INCAVI, Sr. Salvador Puig, i del Sr. Antoni Ferré, vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta.
 

 
El showroom, sota el lema #fansDOTerraAlta, nom de la campanya de comunicació de la DO que ha anat sumant adeptes a la garnatxa blanca al llarg dels últims mesos, va tenir lloc al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, un espai escollit per la seva proximitat al mar. I és que el Mediterrani, en la seva màxima expressió -com a clima i territori- marca el caràcter dels vins elaborats amb garnatxa blanca, la varietat emblema de la Terra Alta.
 
Els vins de la DO Terra Alta han estat guardonats per reconeguts concursos i guies d’àmbit nacional -Premis Vinari, la Guía Peñín i La Guia de Vins de Catalunya- i internacional, com ara el concurs Grenaches du Monde, que es va celebrar el passat mes de febrer a Itàlia i a on van ser premiats 17 vins de la DO Terra Alta, essent la denominació d’origen catalana més guardonada. Aquesta jornada servirà també com a tret de sortida per a la campanya de promoció de la propera edició d’aquest concurs, que tindrà com a seu oficial la Terra Alta, amb la DO com a amfitriona.

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El projecte va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012