Gastronomia

El Celler de Can Roca perd una posició i ara és el tercer millor restaurant del món

L'establiment no recupera la corona perduda l'any passat

L'Eleven Madison Park de Nova York, medalla d'or del 2017 segons la revista "Restaurant"

​Les 15 millors cartes de vins de Catalunya

| 06/04/2017 a les 07:33h
Arxivat a: Gastronomia, Celler de Can Roca, restaurant, gastronomia
Josep Roca, la seva mare i altres membres de la família després de ser nomenats | ACN
El Celler de Can Roca ha perdut una posició i ara és el tercer el millor restaurant de l'any. La revista Restaurant ha premiat amb la medalla de bronze l'establiment gironí que, d'aquesta manera, no ha recuperat la corona perduda l'any passat. El millor restaurant del 2017 és l'Eleven Madison Park de Nova York (consulta aquí la llista completa).

El 2016 el premi va recaure a l'Osteria Francescana (Itàlia) –enguany segon- mentre que el Celler de Can Roca va caure a la segona posició. L'establiment regentat pels germans Roca va liderar per primera vegada la prestigiosa llista el 2013 i va repetir l'èxit el 2015. Josep Roca, després de la gala, ha destacat que "el tres és un número màgic" i ha posat en valor haver encadenat set anys entre els tres millors del món.


A la llista dels 50 millors restaurants del món també destaca la presència del Tickets, de Barcelona, que ha ocupat la posició número 25. El Disfrutar, per la seva banda, ha estat guardonat amb el premi a la millor revelació de l'any i com a número 55 de la llista de Restaurant.
 
 
"Estem molt contents, és un afalac rebre el premi a la millor sala del món"

Mantenir-se entre els tres millors restaurant del món és un èxit per al Celler de Can Roca de Girona. Així ho valora el sommelier d'El Celler, Josep Roca, que s'ha quedat a Girona per atendre el restaurant mentre els seus germans Joan i Jordi són a la gala de la revista 'Restaurant', a Melbourne (Austràlia). Des del 2009, el Celler de Can Roca ha estat sempre entre les cinc primeres posicions i des del 2011 havia alternat el primer i el segon lloc.

El sommelier també ha destacat que és una "afalac" per a la gent de la sala que se'ls reconegui com els millors del món. "La feina de sala no sempre és la més reconeguda, i estem molt contents", afegeix. Part de l'equip, familiars i amics han seguit el desenllaç de la gala des del restaurant dels pares, Can Roca, mentre l'altra part de l'equip preparava el servei ja que El Celler no s'ha aturat.
 

Els tres germans Roca recolzats a la barra d'una recreació del bar familiar, a l'exposició que els hi dedica el Palau Robert Foto: ACN

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El celler, després d'uns anys amb un futur incert, torna a veure la llum de la mà dels nord-americans Kevin MGlynn i Lane Auten, socis d'una important firma d'inversió
Fwoto: Guillem de Balanzó/Fira Vella Terra
Ramon Francàs
01/01/1970
La Fira Vella Terra mostra a Barcelona “vins artesanals o extremadament ecològics, alguns dels vins més sans del mercat”
01/01/1970
Gràcies a l’èxit assolit en la primera edició, es planteja un nou certamen en què escriptors d’arreu del territori són convidats a conèixer i visitar els cellers, la gastronomia i el territori de la DO Penedès, com a font d’inspiració