fires

Indigènes, una nova fira de vins naturals, tindrà lloc a Perpinyà el dies 30 d'abril i 1 de maig

La Fira reunirà al voltant de 90 productors a l'Església dels Dominicans

Storytelling i com construir un discurs enoturístic, al Vívid enoConference

| 06/04/2017 a les 18:20h
Arxivat a: Fires, vins naturals, Indigènes

Aquesta setmana es va presentar al Mas Marroch del Celler de Can Roca la nova fira dedicada als vins naturals Indigènes, que es celebrarà el dia 30 d'abril i 1 de maig a Perpinyà.

Durant aquests dos dies, prop de 90 productors catalans, occitans i nord-catalans es reuniran a l’Església dels Dominicans de Perpinyà, on s’oferiran tastos, es podrà comprar producte i també establir acords comercials entre professionals i restauradors.

Segons explica el mateix impulsor de la fira Jean Lhéritier, “el vi és l’únic element que manté els lligams a una banda i altra, conservem encara les mateixes varietats, el gust pel vi dolç, per al vi i la vinya no hi ha fronteres”, afirma. "És una manera de reivindicar que el vi uneix dos pobles que segles enrere eren un mateix”. Segons afirma el mateix Lhéritier, aquest tipus de producció vitícola està agafant força tant a Catalunya com al Rosselló i, per això, confia que la fira és una bona manera de donar visibilitat als productors.

La iniciativa compta amb el suport de Josep Roca del Celler de Can Roca, que explicava que a la fira, els vins que s'hi oferiran “són vins purs, despullats i sense additius, es fan amb la idea de transportar amb el màxim respecte allò que hi ha a la fruita fins a l’ampolla”. Es tracta, doncs de vins elaborats sense afegir-hi res, sense sulfits, sense cap component químic o llevat artificial. De fet, indígenes és el nom que reben els llevats que es troben de manera natural al raïm i que provoquen la fermentació del vi.

La fira de vins naturals també té la intenció de retre homenatge a Cristophe Albero, que va ser fundador de Indigènes, el primer bar de vins naturals de Perpinyà.

Si voleu saber més informació sobre Indigènes, com els productors que hi participen, podeu consultar el seu web aquí mateix.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
El celler Llopart va acollir la presentació del llibre il·lustrat per Pilarín Bayés i amb text de Manel Cervera “Llopart, família de viticultors” coincidint amb la festa del Most Solidari 2019 | La família Llopart va recollir 5000 euros que donarà a la Fundació Amics Joan Petit –Nens amb Càncer,
Imatge il·lustrativa
Una malaltia als pulmons va acabar amb la seva vida ahir divendres
Imatges de la passada edició del Cava Market
Imatges de la passada edició del Cava Market
Una vintena d'expositors entre cellers i representants de la gastronomia local promocionaran els seus productes | La tercera edició serà el pròxim diumenge 15 de desembre, d'11 a 14.30h