restaurants

​Les 15 millors cartes de vins de Catalunya

Els restaurants Winsor, Ospi, Villa Retiro, La Boscana i Vicus guanyen els Premis Cartavi 2016 en la categoria A

Josep Roca, sommelier i cap de sala del Celler Can Roca rep el premi especial d’aquesta edició

10 meravelles arquitectòniques del món del vi

| 04/04/2017 a les 17:43h
Especial: Restaurants
Arxivat a: Actualitat, Premis Cartaví, Restaurant Vicus, Restaurant La Boscana, Restaurant Villa Retiro, Restaurant Ospi, Restaurant Winsor
Els finalistes i els premiats, juntament amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, al Palau de Pedralbes | Associació Vinícola Catalana
El Palau Reial de Pedralbes va acollir l’acte de lliurament dels Premis CARTAVÍ 2016, on es va distingir a quinze restaurants catalans i es va reconèixer la figura d’en Josep Roca, sommelier i cap de sala del Celler Can Roca.
 
L’acte va ser presidit per la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret i el President de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, acompanyats de la Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens i del Secretari General de FIVIN, Domingo Valiente.

En aquesta vuitena edició, CARTAVÍ ha distingit els restaurants catalans que fan dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d’origen catalanes. Durant el lliurament de premis, s’ha llegit el decàleg de com fer una bona carta de vins, conclusions de la taula rodona celebrada, amb motiu de CARTAVÍ, el passat mes de febrer.

Tots els restaurants que s’han presentat a optar un premi CARTAVÍ han estat valorats per el jurat acreditat a la seva província. Durant els mes d’octubre i novembre del passat any, van tenir lloc les quatre semifinals durant les quals es van escollir 50 restaurants finalistes. Aquests han passat a la final, i un jurat ha valorat les seves cartes de vins, escollint els 15 restaurants guanyadors de l’any 2016.

El President de l’AVC, Valentí Roqueta es va mostrar molt satisfet d’aquest tipus d’accions, com la de ja que els restaurants són els que marquen tendència en el consum de vins i “són els millors companys que tenim en la defensa del consum dels nostres vins, són els grans comunicadors dels productes que s’elaboren a casa nostra, els que promocionen el sector agroalimentari a través de les seves decisions a l’hora de confeccionar les seves cartes i d’oferir suggeriments al client”.

El premi especial CARTAVÍ 2016 va ser per Josep Roca, per la seva capacitat innata a l’hora de saber comunicar què és un vi i sobretot, de saber transmetre la nostra cultura vitivinícola arreu del món.
 
L’Associació Vinícola Catalana, organitzadora d’aquests premis, es mostra satisfeta per a l’interès suscitat ja que iniciatives d’aquest tipus animen el consum de vins catalans a l’hora que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre el vi que està consumint, de la zona d’origen del vi, del seu procés d’elaboració, de les seves particularitats, etc.

En aquesta edició, CARTAVí ha comptat amb la col·laboració de l’INCAVI, FIVIN, l’Associació Catalana de Sommeliers i de les onze denominacions d’origen catalanes, entre d’altres.

LLISTAT DE PREMIS CARTAVÍ 2016

Ciutat de Barcelona:

- Categoria A, els restaurants finalistes:

LA TAVERNA DEL CLÍNIC, RESTAURANT WINSOR i ROCA MOO
El restaurant guanyador és WINSOR.
 
- Categoria B, els restaurants finalistes:

TOPIK, LA LLAVOR DELS ORÍGENS, RASOTERRA i RESTAURANT 2254
El restaurant guanyador és LA LLAVOR DELS ORÍGENS.

-  Categoria C, els restaurants finalistes:

AJOBLANCO, TAPERIA PRINCESA i L’ANXOVETA
El restaurant guanyador és AJOBLANCO.
 
Província de Barcelona:

- Categoria A, els restaurants finalistes:

RESTAURANT L’Ó de Sant Fruitós del Bagès, l’OSPI  de Sallent, CAL TON de Vilafranca del Penedès i CA L’IGNASI de Cantonigrós.
EI restaurant guanyador és l’OSPI de Sallent.
 
- Categoria B, els restaurants finalistes:


L’ERA d’Arenys de Munt, EL CIGRÓ D’OR de Vilafranca del Penedès, HOSTAL ABAT CISNEROS de Monestir de Montserrat i VINNARI d’Igualada.
El restaurant guanyador és  el CIGRÓ D’OR.
 
- Categoria C, els restaurants finalistes:

LA GURMETERIA de Terrassa,  RESTAURANT DIAGONAL de Pineda de Mar, CLOS D’EN PEP de Sant Pere de Riudebitlles i IL PICAROLO de Sant Sadurní d’Anoia.
El guanyador és el restaurant LA GURMETERIA de Terrassa.

Província de Tarragona:
 
- Categoria A, els restaurants finalistes:

VILLA RETIRO de Xerta,  CAN BATISTA de Santa Carles de la Ràpita i L’ANTIC MOLÍ D’Ulldecona.
El guanyador és el restaurant VILLA RETIRO de Xerta.
 
- Categoria B, els restaurants finalistes:

EL CAIRAT de Falset, HOSTAL SPORT de Falset i  NOU MODERNO de Villalba dels Arcs.
El guanyador és el restaurant  EL CAIRAT de Falset
 
- Categoria C, els restaurants finalistes:

AL COSTAT DEL MUSEU del El Vendrell, XIVARRI TASCA de Reus, CAN JOSEP de Bot i PISCOLABIS GASTROBAR de Mora d’Ebre
El guanyador és el restaurant PISCOLABIS GASTROBAR de Mora d’Ebre.
 
Província de Lleida:

- Categoria A, els restaurants finalistes:

LA BOSCANA de Bellvís  i L’ESTEL DE LA MERCÈ de Lleida.
El guanyador és el restaurant LA BOSCANA de Bellvís.
 
- Categoria B, els restaurants finalistes:

LO PONTS de Ponts, CASA MASOVER de Buira, LA HUERTA de Lleida i RESQUITX de Golmés.
El guanyador és el restaurant LO PONTS de Pont.
 
- Categoria C, els restaurants finalistes:

2007 RESTAURANT de la Fuliola, L’ERA DEL SALASSE de Salàs de Pallars i LA CABANA D’EN GELI de Solsona.
El guanyador és el restaurant 2007 RESTAURANT de la Fuliola.
 
Província de Girona:

 - Categoria A, els restaurants finalistes:

VICUS de Pals, LA CALÈNDULA de Regencós i ES PORTAL HOTEL GASTRONÒMIC de Pals.
El guanyador és el restaurant VICUS de Pals.

 - Categoria B, els restaurants finalistes:

BOCAM de Figueres, LLEVATAPS de Girona, MAS ROMEU de Lloret de Mar i LA QUADRA de Maçanet de Cabrenys.
El restaurant guanyador és LLEVATAPS de Girona.
 
- Categoria C, els restaurants finalistes:

MACABEU de Palamós, BROTS DE VI de Girona i CAL MÚSIC de Figueres
El restaurant guanyador és CAL MÚSIC de Figueres.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Font de la Canya
Ramon Francàs
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment
01/01/1970
La Denominació d’Origen Montsant es trasllada fins al Japó per presentar els seus vins a Tokyo i Osaka
01/01/1970
El celler, després d'uns anys amb un futur incert, torna a veure la llum de la mà dels nord-americans Kevin MGlynn i Lane Auten, socis d'una important firma d'inversió