cellers

Perelada adquireix Privat d'Alta Alella

El celler de vins i caves ecològics i naturals Alta Alella ha traspassat la seva marca de cava ecològic Privat a Perelada

Finca Garbet aconsegueix la puntuació més alta de la DO Empordà a la Guía Peñín

| 30/03/2017 a les 10:21h
Arxivat a: Mercats, Privat, Peralada, Alta Alella, cellers, mercats
Imatge il·lustrativa
L'operació respon a la voluntat de Perelada, el grup d'empreses de la família Suqué Mateu, de seguir enfortint la seva Divisió Vinícola, i en concret la seva aposta pel cava. Reforça la voluntat de Perelada d'elaborar vins ecològics, com ja fa a "La Melonera", el seu celler a Ronda. "Ens fa molta il·lusió aquest nou projecte, ja que ve a enfortir la nostra aposta pels vins i caves d'alta qualitat i de molta personalitat", apunta Javier Suqué Mateu, President del Grup Perelada.

Per la seva banda, la família Pujol-Busquets Guillén, propietària d'Alta Alella, vol reduir la producció del celler per centrar-se en l'elaboració de vins i caves de territori. "La venda de Privat suposa per Alta Alella una oportunitat per seguir centrats en el raïm propi, el terrer i la família", destaca Josep Maria Pujol-Busquets.
Peralada passarà a gestionar tots els acords comercials prèviament establerts amb la marca Privat.

Grup Perelada
Peraleda és un dels grups vinícoles familiars més significatius del país, i està avui gestionat per la tercera generació. Inicialment la seva activitat estava centrada a l'Empordà, on Peralada avui compta amb 5 finques que sumen més de 130 hectàrees, de gran diversitat geoclimàtica, que són la base del prestigi que els seus vins han anat adquirint al llarg dels anys.
Perelada acaba d'incorporar un segon celler a la DO Empordà, amb l'adquisició d'Oliver Conti, situat a Capmany.
També a l'Empordà està situat el seu celler de vins d'agulla, on elabora entre altres vins, el Blanc Pescador, líder en la seva categoria, i el Cresta Rosa.
Perelada té també cellers a Vilafranca del Penedès (on elabora els seus caves Perelada), al Priorat (Casa Gran del Siurana, que produeix vins de gran prestigi com a Gran Cruor o GR-174), a la Rioja Alta (Fin de Siglo, amb la seva aposta pels vins de tall modern, com el XIII Lunas) i a Sierras de Málaga (La Melonera, que treballa en la recuperació de varietats autòctones andaluses pràcticament desaparegudes).
Tota la seva producció es comercialitza a través de la seva pròpia distribuïdora, Peralada Comercial.

Alta Alella
Després d'una dilatada carrera al món del vi, Alta Alella és el projecte familiar de Josep Maria Pujol-Busquets, la seva esposa Cristina Guillén i les seves dues filles, Mireia i Georgina al Parc Natural de la Serralada de Marina. El 1991 van plantar les primeres vinyes de Pansa Blanca i Mataró i ara disposen de més de 25 hectàrees ecològiques situades entre les localitats de Tiana i Alella. L'any 2015, Alta Alella va reforçar la seva aposta per l'ecologia amb el Celler dels Aus, un celler basat en el coneixement i l'experiència acumulada al llarg de quatre dècades dedicades al món del vi i nascut amb l'objectiu d'elaborar vins naturals de qualitat sense l'ús de sulfurós.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
La Confraria també investirà el divendres 19 d’octubre a Ramon Mirabet, Ivana Miño, Guillem Sans, Jaume Padrós, Cristina Jolonch, Leonard Beard i Maria Eugènia Puig com a Confrares de Mèrit
Imatge il·lustrativa
L’ampolla d’aquest escumós Premium s’inspira en les plomes que Mistinguett, la vedet francesa més famosa de tots els temps, va utilitzar per primera vegada en un espectacle
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli