vívid

Arriba el mes de l'enoturisme a l'Empordà de la mà del Festival Vívid

​La 4a edició del Vívid oferirà una selecció de cinquanta propostes enoturístiques úniques de la Costa Brava

El festival opta per fer menys activitats però de més qualitat

L'Alt Empordà vinícola des de l'aire

Nou vídeo promocional de la gastronomia de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

| 22/03/2017 a les 09:21h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Vívid, Festival Vívid
La cinquantena d’activitats impulsades pel club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà es reorganitzen territorialment, combinen diferents propostes com ara una marxa popular a peu entre les vinyes de Capmany, tastos en espais singulars com ara el Castell de Requesens i el Monestir de Sant Pere de Rodes i nous paquets per gaudir de diverses experiències. 
 

Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà; Marta Felip, vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona



En aquesta edició es posa en marxa un nou sistema de venda online a través de vivid.costabrava.org, amb l'objectiu de poder comercialitzar els paquets amb ofertes combinades i facilitar la compra de les entrades de les diverses experiències per part dels usuaris.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona ha presentat la programació del festival Vívid 2017 en un acte en que han participat Marta Felip, vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà, i Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme.

El festival Vívid, és una iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que rep el suport i la participació del Consell Regulador  de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses  turístiques del territori, així com de 104 socis que integren el Club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

L’edició d’enguany ha reduït el nombre d'activitats respecte anys anteriors (75, el 2016 i 109, el 2015) amb la intenció d'oferir una proposta més qualitativa que quantitativa que converteixi l'esdeveniment en un aparador de la variada i completa oferta enoturística de la Costa Brava.  També s'ha fomentat que els membres de la Ruta del Vi DO Empordà col·laborin en l'organització d'activitats conjuntes per donar més valor afegit a les experiències proposades i per propiciar, al mateix temps, sinergies i treball en xarxa.

En la mateixa línia de millores, les activitats s'han agrupat per zones i setmanes per concentrar-les cronològicament i geogràfica amb l'objectiu de facilitar l'accés dels visitants i promoure la realització de més d'una experiència. Després de la inauguració, el primer cap de setmana d'abril, les activitats es distribuiran per setmanes en aquestes zones: la plana de l'Empordà, l'Albera, el Baix Empordà i el cap de Creus.

En el decurs de la presentació Marta Felip, vicepresidenta del Patronat de Turisme, ha manifestat que «l’1 d’abril s’iniciarà un mes sencer d’activitats enoturístiques que transformaran l’Alt Empordà i el Baix Empordà en l’epicentre de l’enoturisme de Catalunya». Felip ha afegit «el festival s’aprofitarà dels visitants que la Costa Brava rebi durant la Setmana Santa i a la inversa: els turistes veuran ampliar el ventall d’activitats de qualitat a la nostra destinació».

Seguidament, Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà, ha remarcat «l’enoturisme és un factor estratègic en el desenvolupament dels cellers empordanesos» i ha afegit que «l’any passat un 11 % de les vendes es van realitzar en els propis cellers a persones, en la seva majoria, que duien a terme activitats enoturístiques a la Costa Brava».
 

Activitats destacables del Vívid

El tret de sortida del Vívid 2017 tindrà lloc l'1 d'abril, al matí, amb la primera edició d'una marxa popular amb tast de vins per les vinyes de Capmany. Els participants faran un recorregut de cinc quilòmetres a peu entre vinyes i cellers del municipi i acabaran l'activitat degustant vins DO Empordà i fent un esmorzar popular. Aquesta nova activitat serà la inauguració de l’edició, que es complementarà, el mateix cap de setmana, amb la celebració de l'#InstaVívid. La trobada d'instagramers tindrà lloc diumenge al celler Brugarol de Palamós, obra de l'estudi d'arquitectes RCR d'Olot, que acaben d'obtenir el Premi Pritzker, considerat el Nobel de l'arquitectura.

Una de les novetats més destacades d'aquest any és la programació de tastos en espais singulars, un valor afegit que aporta el territori de l'Empordà. Entre d’altres, es podran degustar els vins empordanesos al monestir de Sant Pere de Rodes al capvespre, al Castell de Requesens, a la Torre de Can Mario del Museu del Suro de Palafrugell o la Casa de l'Abat de Llançà. En tots els casos, el tast inclou la visita a l'edifici o a les instal·lacions on se celebra. Del cartell també cal remarcar la inclusió, per primer cop, de paquets que combinen ofertes d'allotjament o restauració amb activitats enoturístiques, com ara la proposta de les històriques cooperatives d'Espolla, Garriguella i Empordàlia, que proposen visitar els tres cellers en una mateixa jornada amb dinar i berenar inclòs, o els paquets que combinen allotjament, restauració, spa i visita a un celler.

Enocaiac a les finques ecològiques del Cap de Creus; MonòlegWine; Vinyes i dòlmens; Enosenderisme; Bike & Wine; concerts de música maridats; menús especials Vívid; activitats per a tota la família, i tastos de vins de tota mena (verticals, sensorials, secrets...) completen la programació de l'esdeveniment.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Us donem 5 idees de vins originals i atrevits per regalar ara que s'ha acabat l'estat d'alarma
Imatge il·lustrativa
El pròxim 29 de maig arriba la 4ª edició de les Cep Passes Solidàries, la caminada entre vinyes organitzada pel celler Vins El Cep
Imatge il·lustrativa
Freixenet fa el salt al mercat del vi amb la seva nova Col·lecció de Vins Freixenet | Els nous productes ja estan disponibles en supermercats i hostaleria