fires

El Vi fa Sang, 3er Festival de Novel·la Criminal en Català

Els propers 22, 24, 25 i 26 de març, la novel·la criminal serà la protagonista a L'Espluga de Francolí

| 21/03/2017 a les 07:54h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, El Vi fa Sang
Taules rodones de literatura criminal, combats de boxa literaris, assassinats d'ampolles de vi però també tastos de vins de la DO Conca de Barberà són les activitats que podreu trobar els propers dies a l'Espluga de francolí en el marc del 3er Festival de Novel·la Criminal, El Vi fa Sang.

Principals activitats del programa:

Dimecres 22  
19,00 h. Biblioteca Conangla i Fontanilles de Montblanc: Sala Josep M Poblet 
-Presentació del Festival EL VI FA SANG, a càrrec de Josep M. Vallès (coordinador general) i Jordi Torre, regidor de Cultura de l’ajuntament de l’Espluga de Francolí. - Josep M Rovira (director de Cultura i Paisatge) presenta el llibre de Salvador Balcells ‘Procés enverinat’, interactuant amb l’autor. (Amb la col·laboració de l’Associació Literària Escarritx de Montblanc i dels clubs de lectura de la comarca).

Divendres 24  
19,00 h. Celler Cooperatiu 
-Brindis inaugural amb vins del celler. 
19,30 h. Sala d’actes del Celler Cooperatiu 
-Taula rodona: El costat fosc en la literatura criminal
Amb Joan Maria Arenas (escriptor), Pep Coll (escriptor i professor), Toni Hill (escriptor) i Jordi Pijoan-López (escriptor).
Moderador: Salvador Balcells (escriptor i comissari del Festival)  
21,30 h. Restaurant Simó de Palau  
-Sopar inaugural (inscripció prèvia) 
23,00 h. Restaurant Simó de Palau  
-Combat de boxa literari. 
22,00 h. Teatre Folch i Torres del Casalet 
-Cinema criminal: Selecció de curtmetratges catalans, presentat per la revista El Cinèfil. 
   
Dissabte 25  
10,30 h. Museu de la Vida Rural 
-Presentacions creuades de novetats criminals.
12,00 h. Museu de la Vida Rural 
-Tast de vins de la DO Conca de Barberà 
12,30 h. Museu de la Vida Rural 
-Taula rodona: El gènere negre i policíac al cinema i a la televisió.
17,30 h. Museu de la Vida Rural 
-Presentacions creuades de novetats criminals.
18,30 h. Museu de la Vida Rural 
19,15 h. Museu de la Vida Rural 
-Lliurament del premi Nacional El Vi Fa Sang a Maria Antònia Oliver 
Glosa de la guardonada a càrrec de Joan Rendé i Margarida Aritzeta 
-Lliurament del premi Internacional El Vi Fa Sang a John Banville (Benjamin Black) 
Glosa del guardonat a càrrec de Salvador Balcells i Eduard Castanyo 
-Sopar literari, amb tapes i vins del celler (inscripció prèvia) 
22,00 h. Teatre del Casal de l’Espluga 
-Gala de nit negra i criminal -  Presentada per Òscar Callau 

Diumenge 26  
10,15 h. Celler Vidbertus 
-Josep Torrent  presenta  ‘996’ (Crims.cat), novel·la inspirada en un dels vins del celler. 
-Taula rodona: Atura’t, malfactor!. Models de llengua al gènere criminal 
-Tast de vins del celler. 
12,30 h. Celler Rendé Masdéu 
-Presentacions creuades de novetats criminals. Amb tast de vins del celler.
14,00 h. Restaurant El Gatim  
-Dinar de cloenda del Festival (inscripció prèvia) 
18,30 h. Teatre del Casal de l’Espluga 
-Cinema criminal català: ‘La propera pell’, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo - Premis Gaudí 2016 a la millor pel·lícula, millor guió i millor actriu. Aquesta sessió es fa amb la col·laboració de la revista El Cinèfil.

Podeu descarregar el programa complert aquí.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Carles Escolar ha forjat la seva experiència al Celler Masroig de la DO Montsant
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El Joan Nebot tasta el Cava Portell La Parellada, de la Cooperativa Vinícola de Sarral