FIVIN

El vi i la salut, coneixements claus per a la formació dels futurs professionals del sector de la restauració

Tant FIVIN com el CETT-UB aposten per aquest tipus de formació necessària i de gran utilitat per als futurs professionals del sector de la restauració, com poden ser, els cuiners i els sommeliers

​Beure vi amb moderació aporta beneficis per la salut

| 14/03/2017 a les 18:35h
Arxivat a: Actualitat, salut i vi, Formació professionals restauració, vi i salut
Un any més, la Fundació per la Investigació del Vi i la Nutrició va explicar als alumnes del CETT-UB - l’Escola d’Hoteleria i Turisme de la Universitat de Barcelona, els importants beneficis del consum moderat de vi sobre la salut. Dues xerrades formatives que van tenir lloc a principis d’aquesta setmana.


Tant FIVIN com el CETT-UB, aposten per aquest tipus de formació necessària i de gran utilitat pels futurs professionals del sector de la restauració, com poden ser, els cuiners i els sommeliers.


En aquesta ocasió, la Dra. Rosa Ma. Casas, col·laboradora científica de FIVIN i membre del Laboratori de Medicina Interna de l’Hospital Clínic de Barcelona, va exposar tots aquells components que fan que un consum moderat de vi aporti beneficis sobre la salut, com ara la prevenció de malalties cardiovasculars, la diabetis o malalties cognitives, entre d’altres.

La Dra. Casas va incidir en la importància de conscienciar al consumidor, en especial els joves, de com gaudir d’una copa de vi amb moderació i responsabilitat, en el marc d’una dieta sana i equilibrada com és la Dieta Mediterrània, en pro d’una millor qualitat de vida.

Aquesta formació s’inclou en el marc d’activitats del Programa Europeu “Wine In Moderation” dirigida als consumidors que la FEV i FIVIN impulsen a Espanya per a promoure les pautes responsables de consum en la societat.

 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Font de la Canya
Ramon Francàs
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment
01/01/1970
La Denominació d’Origen Montsant es trasllada fins al Japó per presentar els seus vins a Tokyo i Osaka
01/01/1970
El celler, després d'uns anys amb un futur incert, torna a veure la llum de la mà dels nord-americans Kevin MGlynn i Lane Auten, socis d'una important firma d'inversió