denominacions d'origen

"Sóc un militant del vi català", Xavier Graset a la secció Parlem Amb... de la DO Catalunya

| 13/09/2016 a les 10:01h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Xavier Graset, Parlem Amb, DO Catalunya
Xavier Graset protagonitza aquest mes la secció Parlem Amb del web de la DO Catalunya.
El director i presentador del programa Més 324, al canal informatiu 3/24, és un apassionat del món del vi a més d’un gran defensor dels vins catalans: “Sóc un gran amant dels vins de tot el món. He begut vi de totes les DDOO del món perquè m’agrada tenir un paladar ric. Però de fa un seguit d’anys que faig militància pel vi català. Els consumidors som els primers motors del vi català”.
 
En Graset té una estreta relació amb el món del vi des de ben petit, quan ja anava a veremar amb el seu pare, que tenia una mica de vinya, de la qual encara en conserva algun cep amb moscatell. “M’aficiono al vi com m’aficiono al pa i a l’oli. Són els productes que hi ha hagut sempre omnipresents a casa. El vi és un senyal d’identitat meu”.
 
Aquesta idea d’identitat està molt present en el seu discurs envers el món del vi, i és que en Graset considera que el sector del vi és molt important “perquè dóna identitat a un país”. És per aquest motiu que reivindica la recuperació de “l’autoestima cap al vi català” i la creació d’espais que facilitin l’oportunitat d’anar-los descobrint.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Foto: Família Torres
Xavi Ayala
Vins blancs pel peix i negres per la carn? Vins rosats per pasta i per pizza? Formatges curats amb vins negres? Doncs no. Aquestes són afirmacions falses o en alguns casos, molt discutibles.
Imatge il·lustrativa
Els guanyadors s’han donat a conèixer en una gala telemàtica que s’ha pogut seguir a través de Youtube i Zoom
Imatge il·lustrativa
El gran contrast tèrmic entre dia i nit i el clima continental li aporten més intensitat de sabor, aroma i fruita.