denominacions d'origen

"Sóc un militant del vi català", Xavier Graset a la secció Parlem Amb... de la DO Catalunya

| 13/09/2016 a les 10:01h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Xavier Graset, Parlem Amb, DO Catalunya
Xavier Graset protagonitza aquest mes la secció Parlem Amb del web de la DO Catalunya.
El director i presentador del programa Més 324, al canal informatiu 3/24, és un apassionat del món del vi a més d’un gran defensor dels vins catalans: “Sóc un gran amant dels vins de tot el món. He begut vi de totes les DDOO del món perquè m’agrada tenir un paladar ric. Però de fa un seguit d’anys que faig militància pel vi català. Els consumidors som els primers motors del vi català”.
 
En Graset té una estreta relació amb el món del vi des de ben petit, quan ja anava a veremar amb el seu pare, que tenia una mica de vinya, de la qual encara en conserva algun cep amb moscatell. “M’aficiono al vi com m’aficiono al pa i a l’oli. Són els productes que hi ha hagut sempre omnipresents a casa. El vi és un senyal d’identitat meu”.
 
Aquesta idea d’identitat està molt present en el seu discurs envers el món del vi, i és que en Graset considera que el sector del vi és molt important “perquè dóna identitat a un país”. És per aquest motiu que reivindica la recuperació de “l’autoestima cap al vi català” i la creació d’espais que facilitin l’oportunitat d’anar-los descobrint.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Alguns supermercats tenen una bona representació de vins catalans a bons preus. En Xavi Ayala n'ha tastat uns quants i n'ha escollit cinc que no passen de 6 €
El celler que Llopart té a Subirats aposta per un enoturisme sostenible que té com a principal premissa  la preservació de l'entorn.
El celler que Llopart té a Subirats aposta per un enoturisme sostenible que té com a principal premissa la preservació de l'entorn. | Llopart
El segell Safe Travels, gestionat per Turisme de Barcelona, permet als viatgers reconèixer empreses amb protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció Covid-19
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur? Quina és la seva relació amb el món del vi? | Sílvia Anglada, xef i copropietària del restaurant Es Tast de Na Sílvia (Ciutadella, Menorca)