Movins de Navàs

Josep Pelegrin, millor Sommelier d'Espanya, lloa el Maridatge de la Mostra de Vins de Navàs

Més de 230 persones van assistir a la trobada que es va fer dijous al Teatre de Palà de Torroella

Frank Margenat: «Al costat de de Barcelona, amb una activitat turística brutal, podem apostar per fer quelcom únic i ser un referent en l'àmbit mundial»

| 11/03/2017 a les 10:38h
Arxivat a: Actualitat, Mostra Vins Navàs, Josep Pelegrin

Josep Pelegrín, durant el maridatge de la Mostra de Vins de Navàs Foto: AjNvs


La VI edició del Maridatge de la Mostra de Vins de Navàs serà recordada probablement com la de la pluralitat per la diversitat d'actors que intervenien, set vinyaires i sis restauradors. La vetllada gormanda es va fer dijous al vespre al Teatre de Palà de Torroella, organitzada per l'Ajuntament de Navàs. Més de 230 persones van assistir a la trobada, entre elles el millor somelier d'Espanya 2016, Josep Pelegrin, que ha valorat la mostra com un esdeveniment imprescindible per entendre el present i el futur del Pla de Bages vitícola, amb la puresa i la radicalitat com a orígen de tot.

L'enòleg Joan Soler, president de la DO Pla de Bages, que va comentar cadascun dels vins, va recordar que el Maridatge és un acte cultural que ens recorda que Navàs era terra de vins, que ara és terra de vinyes per voluntat i passió dels nous vinyaires i també ho vol ser de futur. En aquest sentit va anunciar la creació de l'Aula del Vi, un espai d'intercanvi d'experiències, per millorar i compartir l'activitat vitivinícola.

L'alcalde de Navàs, Jaume Casals, va donar la benvinguda i va establir una versemblança la golejada del Barça (6-1) amb la participació al Maridatge dels sis restauradors. El regidor de Món Rural, Gerard Massegú, va fer un emotiu record a un vinyaire de pedra picada com va ser Josep Obradors Camprubí, el Conrado.

El Maridatge va donar la benvinguda als assistents amb música a càrrec del duet Martí Riera i Berta Sala, mentre el públic degustava embotits artesans de Navàs i vi de ca l'Estruch.

Vins dels cellers i les vinyes de Martí Just, Arcadi Vilà, Joan Izquierdo, Marc Comaposada, Josep Manubens, van maridar amb les cuiners dels restaurants 6Sentits, Logos Berguedà, Casino de Valls, Hostal Cal Fuster, Alberg de Castelladral i la Pastisseria Mas. Plats innovadors van conviure i complementar-se amb la cuina tradicional i de proximitat. El vi com a màxima expressió de la terra i dels cuidadors-vinyaires va maridar amb propostes gastronòmiques agosarades i amb productes de Sobirania Alimentària.

La Mostra de Vins continua viva aquest cap de setmana a Castelladral, amb caminada, tast de vins, fira amb productes ecològics, xerrada sobre sobre vinyes i remeis, concert amb la Coral Nova, l'Arrossada i ball fi de festa amb Jordi Soler, organitzada per l'AAVV d'Amics i VeÍns de Castelladral.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
Ramon Francàs
01/01/1970
Freixenet, Codorníu, Juvé i Camps, Gramona i Recaredo són els qui més insercions aconsegueixen als mitjans | Miguel Torres (pare i fill), José Luis Bonet i Mar Raventós són els “principals portaveus” de la comunicació del vi de Catalunya