cellers

Celler Masroig dóna el tret de sortida al seu centenari amb una festa a El Masroig

L'acte va retre un petit homenatge a diverses persones que han format part de la història del celler durant aquests 100 anys

Un DO Montsant i un DO Conca de Barberà, els millors vins de Catalunya

| 06/03/2017 a les 10:20h
Arxivat a: Cellers, Centenari Celler MasRoig, Celler Masroig
El dissabte 4 de març a les 12h, Celler Masroig va iniciar la celebració del seu centenari (1917-2017) amb una festa dedicada als seus socis i treballadors. L’acte va ser presidit pel Senyor Joaquim Nin, Secretari general de la Presidència, acompanyat pel Sr. Òscar Peris, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, el Sr. Salvador Puig, director general de l’INCAVI, el Sr. Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DAAM a Tarragona i el Sr. Ramon Sarroca, president de la FCAC.

La festa va començar amb l’espectacle “El Sommelier”, un monòleg d’humor negre, escrit i protagonitzat per l’actor Fermí Fernández, amb la col•laboració de l’escriptor i dramaturg Toni Orensanz, i dirigit pel també actor Toni Albà. Acte seguit, es van dur a terme els parlaments de les diferents autoritats i un petit homenatge a diverses persones que han format part de la història del Celler durant aquests 100 anys.

El gran protagonista de l’acte, però, va ser el vi del centenari. Un vi elaborat exclusivament per celebrar aquests 100 anys. Una edició limitada de 500 ampolles firmades pel director tècnic i enòleg del celler, Carles Escolar. Un vi 100% masrojà, 100% carinyena, la varietat més preuada del poble del Masroig.

Després de l’acte central es va dur a terme la inauguració d’un monument representatiu d’aquests 100 anys de vida del Celler, un símbol que quedarà permanent i ens farà recordar aquesta data històrica. Finalment, l’acte es va finalitzar amb un dinar aperitiu per a tots els convidats.

Aquest només és el primer de diferents esdeveniments que marcaran el calendari aquest 2017, i que s’aniran publicant a les xarxes socials, com una gran festa d’aniversari prevista el 7 de juliol a Tarragona.

Celler Masroig 1917-2017. 100 anys del nostre lloc en el món

Celler Masroig, fundat l’any 1917, és actualment un dels referents de la jove denominació d’origen Montsant.

La seva producció se situa en uns 2,5 milions de quilos de verema a l’any, majoritàriament de carinyena i garnatxa, varietats autòctones de la zona.

El celler porta al darrera una història plena de matisos, lluites i victòries. Any rere any, el món ha anat canviant i la bodega també. Gustos, modes i tendències de la societat han estat un repte sostingut, i el Celler Masroig no ha estat aliè a aquests canvis. La visió, sempre humana dels seus socis i treballadors, s’ha adaptat a cada canvi del curs de la història, mantenint sempre, però, les seves arrels i tradicions. El celler del segle XXI treballa per afermar dia a dia la confiança dels seus clients i per continuar essent un dels cellers de referència dins la denominació d’origen Montsant.
 

També us pot interessar

Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
01/01/1970
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
T'agraden els vins blancs amb certa potència? Amb cos i volum? Et recomanem sis vins blancs que, per la seva fermentació en bóta, són especials

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Un dels objectius és ajustar rendiments reglamentaris, que per a la DO Terra Alta són de 8.000 quilos/hectàrea en les varietats negres, i 10.000 quilos/hectàrea pel que fa a les blanques
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Acord entre l’Àrea de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Direcció de Castell del Remei per treballar en favor de la biodiversitat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Denominació d’Origen Terra Alta serà l’encarregada de maridar un munt d’activitats culturals que tindran lloc en les properes setmanes a la Terra Alta.