Novetats

L’Enriqueta, d'Oriol Rossell, un monovarietal de macabeu elaborat sense additius

Aquest nou vi és un reconeixement a la vitivinicultura tradicional i a l’entorn natural de Cal Cassanyes, el paisatge que ha acompanyat la família Rossell durant centenars d'anys

​L'aposta per al "terroir" d'Oriol Rossell plasmada al seu nou web

| 23/02/2017 a les 19:02h
Arxivat a: Vins, L'Enriqueta, Oriol Rossell, macabeu
El celler Oriol Rossell reivindica el macabeu amb el seu darrer vi. L’Enriqueta és un monovarietal elaborat a partir de l’agricultura ecològica, al que no s’hi han afegit additius durant tot el procés d’elaboració. Aquest nou projecte és un reconeixement a la vitivinicultura tradicional i a l’entorn natural de Cal Cassanyes, un paisatge vitícola que ha acompanyat a la família Rossell durant centenars d’anys.  

Respecte pel medi ambient i reivindicació d’una de les varietats penedesenques de referència 

El macabeu prové de la vinya de Les Alzines, cultivada seguint les tècniques de l’agricultura ecològica. El sòl d’aquesta parcel·la de la finca de Cal Cassanyes és calcari i de textura argilosa. Per aconseguir el grau desitjat, el raïm va deixar-se madurar al cep. Un cop collit a mà, es va fer un premsat seguint el mètode tradicional de trepitjat i un peu de cuba a la mateixa vinya. La fermentació es va fer a partir de llevats salvatges. 

Aquest projecte vitivinícola reivindica la importància del macabeu dins del Penedès, una de les varietats autòctones amb més notorietat en la història d’aquest territori, que tradicionalment s’ha utilitzat per a fer cupatges. A més, amb L’Enriqueta, el celler aposta per les tècniques i mètodes d’elaboració tradicional basades en el respecte a la natura i els processos manuals.
   
El personatge més carismàtic de Cal Cassanyes 


El monovarietal rep el nom de la gata de la família Rossell. L’Enriqueta és coneguda per tots els treballadors del celler i per molts dels seus clients i visitants. Fa anys que dóna la benvinguda a tots aquells que s’acosten a la finca. Amb el pas del temps, l’Enriqueta s’ha convertit en un dels personatges més significatius del celler, que forma part de la vida animal i natural de Cal Cassanyes. 
 
Aquest monovarietal se suma a l’aposta ferma per la cura i respecte pel medi ambient que Oriol Rossell va iniciar fa cinc anys. En l’actualitat, el celler de Sant Marçal produeix 3 dels seus vins a partir de l’agricultura ecològica. L’Enriqueta és un exemple més dels passos que Oriol Rossell està fent a favor d’una vitivinicultura totalment respectuosa amb l’entorn. 
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Captura del web de García Carrión
Ramon Francas
01/01/1970
El Consell Regulador recorda que a la DO Cava no hi ha subzones, i que la publicitat i les contraetiquetes dels caves Lucentum "poden portar a la confusió"
Ramon Francas
01/01/1970
La fotògrafa Maria Rosa Ferré mostra les tonalitats de la vinya penedesenca durant la tardor | L'exposició ‘La Vinya es Vesteix de Tardor’ mostra 17 fotografies sobre tela, de 110 per 80 centímetres
01/01/1970
El treball cinematogràfic es basa en el vinòmic homònim de David Morancho, tot ajustant la història al llenguatge audiovisual