fivin

Metges de tot el món consideren el vi com un aliment i defensen les virtuts d'un consum moderat

FIVIN ha promogut la celebració del fòrum Wine and Health 2017, a La Rioja, amb la participació de 36 ponents representants de les més prestigioses universitats i centres de recerca mundials

Decàleg dels beneficis del consum moderat de vi

| 22/02/2017 a les 20:43h
Arxivat a: Actualitat, Wine and health, FIVIN
La Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició - FIVIN ha reunit a la Rioja a experts professionals internacionals de la medicina i la ciència per presentar les actuals línies d'investigació sobre els beneficis del vi sobre la salut.

Aquesta nova edició de Wine & Health, celebrada a la Rioja els dies 16, 17 i 18 de febrer, ha comptat amb la participació de 36 ponents dels EUA, Austràlia, França, Itàlia, Alemanya, Sud-àfrica o el Regne Unit que han defensat les virtuts del consum moderat de vi sobre la salut i la seva consideració com a aliment i no alcohol en el marc de la Unió Europea.

Entre les noves evidències científiques sobre el binomi vi i salut exposades destaquen com el consum moderat de vi disminueix la incidència de diabetis, malalties de deteriorament cognitiu i com el vi actua de forma positiva sobre la macrobiota intestinal. Els estudis epidemiològics han demostrat també que és aconsellable un consum diari de vi en comptes de fer-ho de manera esporàdica.

El fòrum Wine and Health ha estat possible gràcies a la col·laboració de FIVIN, el programa europeu Wine in Moderation, l'Organització Interprofessional del Vi Espanyol, la Federació Espanyola del Vi, la Fundació Dieta Mediterrània i amb la implicació del Govern de la Rioja i el CRDO Ca. Rioja. I, sota la tutela científica de la Universitat de Barcelona, ​​INSA-Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària i CIBEROBN- Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa -Fisiopatología de l'Obesitat i la Nutrició de l'Institut de Salut Carlos III i CIBIR.

La presidenta del Comitè Científic, Dra. Rosa Maria Lamuela, del Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona ha mostrat la seva satisfacció pel desenvolupament de Wine & Health, ja que gràcies a aquest fòrum s'han pogut mostrar "que el vi és bo per a malalties cardiovasculars, una evidència cada vegada més estesa, però també s'han comunicat les investigacions que associen el consum de vi amb la prevenció de malalties degeneratives, com l'Alzheimer, la diabetis, el càncer i l'obesitat ". La Dra. Lamuela destaca com el consum moderat de vi "afavoreix la macrobiota, és a dir, la microflora intestinal, el que significa que l'efecte que li atribuïm al iogurt s'està observant ara també en el vi".

La celebració de Wine and Health ha corroborat que el vi és el responsable del 25% dels efectes beneficiosos de la dieta mediterrània sobre la salut, per la qual cosa és molt important lligar el vi amb la gastronomia.

El president de FIVIN, Miguel A. Torres, confia que les conclusions d'aquest congrés i la seva base sòlida possibilitin "seguir demostrant els avantatges del consum moderat de vi i serveixin perquè la Unió Europea tingui un tractament diferent al dels alcohols i consideri al vi com un aliment.

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El projecte va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012