vins

​Presentació de la segona anyada de La Pocavergonya, el vi més descarat de la Ribera d'Ebre

L’acte es va celebrar a Ginestar, a les sis de la tarda, a l’Església Vella del poble

Una màquina expenedora de xampany a Las Vegas

| 14/02/2017 a les 19:16h
Arxivat a: Vins, La Pocavergonya, Ribera d'Ebre, DO Tarragona, Segona anyada de La Pocavergonya

Aquest passat dilluns es va presentar a Ginestar la segona anyada de La Pocavergonya, el vi més descarat de la Ribera d’Ebre, que naixia ara fa un any de la mà de quatre joves productors de la zona. L’acte es va celebrar a l’Església Vella del poble i va arrencar passades les sis de la tarda amb els discursos de benvinguda de Conxita Pujol, alcaldessa de Ginestar, Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i Noemí Poquet, enòloga i propietària de Molí de Rué, un dels quatre cellers implicats en el projecte col·lectiu.
 
Els parlaments van donar pas al tast, dirigit per la Roser Amorós, enòloga de la Cooperativa Agrícola de Sant Jaume, també implicats en el projecte. Aquesta segona anyada de La Pocavergonya,  que ha estat elaborada amb el mateix cupatge del primer any (Macabeu, garnatxa blanca i un petit percentatge de moscatell) manté en nas les aromes afruitades, i en boca es presenta més càlid i concentrat a causa de les altes temperatures que ha patit la comarca, tot mantenint un bon equilibri.
 
La Noemí Poquet es mostra satisfeta pel que ha comportat aquest darrer any de feina: “Estem molt contents del projecte, de la pinya que hem fet, de com hem treballat i sobretot de com ens està servint per aprendre. Hem aconseguit tirar-lo endavant i, a més a més, augmentar producció (enguany la producció és de 12.000 ampolles davant les 8.000 de la primera anyada). Poc a poc anem cobrint el territori català de Pocavergonya, i ens il·lusiona sortir de la nostra comarca i poder-la trobar, i que amics i coneguts que es desplacen per arreu ens enviïn una foto de l’ampolla de La Pocavergonya”.
 
Sobre el projecte


La Pocavergonya és un projecte col·lectiu que es va gestar ara ja fa més dos anys des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per posar en valor la tradició vitivinícola de la comarca i per seduir al segment de consumidor més jove.
 
El resultat final va ser un vi blanc, fresc, divertit i jove, molt innovador a la zona, concebut per als consumidors més joves i molt especialment per al públic femení. Els quatre cellers implicats en el projecte -Molí de Rué, Vins i Olis Suñer, Celler Pedrola i la Cooperativa Agrícola de Sant Jaume- han treballat durant el darrer any perquè La Pocavergonya estigui present a les grans ciutats catalanes i molt especialment a la ciutat de Barcelona i rodalies.

També us pot interessar

Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta segona radiografia el mercat de vins tranquils pel que fa a les novetats més importants.
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo