enoturisme

El millor Centre Enoturístic del món és al Penedès segons la prestigiosa The Drinks International

«The Drinks International» ha reconegut a un important celler de Sant Sadurní com a millor centre de visites per la seva història, la seva àmplia oferta enoturística i les excel·lents crítiques dels seus visitants

​Enoturisme i gastronomia a l'Empordà, 6 hotels singulars

| 09/02/2017 a les 08:05h
Arxivat a: Enoturisme, enoturisme, Codorníu, Penedès

El celler Codorníu a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) ha estat distingit com el millor "visitor centre" (millor centre de visitants) del món gràcies a la seva estratègica aposta per l'enoturisme de qualitat. Codorníu s'imposa així en una de les categories dels «Wine Tourism Awards», guardons que atorga anualment la prestigiosa revista anglesa The Drinks International, dedicada al món del vi, els licors i les cerveses des de 1972.

El jurat ha destacat el seu fort compromís amb l'enoturisme i la seva àmplia i heterogènia oferta basada en la qualitat i la innovació, a més de reconèixer la seva tasca d'oferir al visitant autèntiques experiències. Des cursos de tast i maridatges, fins passejades en bicicleta i picnics entre vinyes. En passades edicions, la revista ha premiat a altres "visitor centres" de prestigi, com Vius Manent (Xile), Jacob Creek (Austràlia) o Cellers Tío Pepe (Jerez de la Frontera). El guardó se suma al reconeixement dels propis visitants que, per tercer any consecutiu, situen les caves de Codorníu com la millor visita enoturística i han atorgat a Codorníu el Certificat d'Excel·lència a TripAdvisor, un premi a la seva excel·lència en hospitalitat.
 

Codorníu, pionera en enoturisme i referent al Penedès
 
Els «Wine Tourism Awards» promouen i reconeixen l'excel·lència i innovació en l'enoturisme. Codorníu va ser de les primeres a obrir els seus cellers al públic amb l'objectiu de transmetre els seus valors als seus visitants (més de 80.000 el 2016). S'han trobat documents i anuncis de 1924 en els quals Codorníu anunciava als seus horaris de visita.
Els seus inicis es remunten a 1551 en el mateix espai on avui s'alcen els seus cellers, una joia del Modernisme obra de Josep Puig i Cadafalch, deixeble de Gaudí. A més, la coneguda com "Catedral del Cava" és també el seu bressol, ja que va ser al celler de Codorniu a Sant Sadurní on Josep Raventós, allà per 1872, va destapar les primeres ampolles de cava.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa
Imatge il·lustrativa
La Generalitat destina 1 milió d'euros a incentivar l'ús d'aquest most en l'elaboració d'escumosos
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única