Ca N'Estruc Negre 2015
Celler: Ca N'Estruc
Varietats: 65% garnatxa, 11% carinyena, 10% syrah i 14% ull de llebre.
Denominació d'Origen: Catalunya
Procedència del raïm: 50% vinyes pròpies i 50% vinyes controlades a altres viticultors del mateix terme municipal.
Altitud: 165 m
Tipus de sòl: al·luvial
Edat de les vinyes: entre 15 i 30 anys.
Verema: Manual
Producció: 72.000 ampolles.
PVP: 4.25€
Elaboració: Selecció de raïm, desrapat i maceració de 5 dies en fred. Fermentació de 10 a 15 dies en dipòsits d’acer inoxidable de 25 hl a 200 hl a temperatura controlada d’entre 17-21ºC amb remuntats diaris. Fermentació malolàctica en dipòsits d’acer inoxidable.
Graduació alcohòlica: 14,0% vol.
Nota de tast
Vi sense criança de color granat intens i brillant. Al nas és subtil, el vi va obrint-se amb intenses aromes de fruita vermella com els gerds i les groselles, a poc a poc apareixen tocs d’herbes mediterrànies com el romaní i la farigola que li confereixen una agradable frescor amb un punt final de regalèssia. La seva entrada a la boca és fresca i neta. Tanins rodons i delicats. Bona untuositat i equilibri. Al final de la boca perdura un record de móres i nabius molt agradable.
Temperatura de servei: entre 14 i 16ºC
----------------
Adernats 2015
Celler: Vinícola de Nulles
Denominació d'Origen: Tarragona
Varietats: Ull de llebre i merlot.
Altitud: 350-400m.
Precipitació anual: 500 mm.
Tipus de terres: Argiles i calcaris.
Tipus de vi: Negre jove.
Elaboració: Fermentació a temperatura controlada en tanc d'inoxidable.
Graduació alcohòlica: 12,5% vol.
PVP: 4.80€
El celler ha renovat la imatge i el disseny de l'etiqueta. A partir del març ja sortirà al mercat la nova imatge -com a la fotografia-, Adernats Tempus Fugit.
Nota de Tast
De color robí mig amb reflexos violetes, de capa mitjana i brillant, amb un menisc ben definit i una bona llàgrima. El nas, a copa parada mostra aromes de fruita madura. Quan s'aireja el vi apareixen aromes refrescants de regalèssia i espècies. En boca té una entrada fresca i agradable amb records de fruita vermella. El pas per boca és suau i molt fresc, madur i equilibrat. Sorprèn la seva persistència en boca que ens deixa un final amb records de bombons de licor molt agradables. És un vi de cos mitjà. Un vi que ens combinarà molt bé amb taules de formatges o embotits, cargols, graellades de verdures i escalivada.
----------------
Solà Fred 2015
Celler: El Masroig
Denominació d'Origen: Montsant
Varietats: 100% carinyena
Verema: Raïm seleccionat de vinya pròpia.
Elaboració: Fermentació tradicional en tines d’acer inoxidable a temperatura controlada.
Graduació alcohòlica: 14,0% vol.
Tipus d’ampolla: Bordelès
PVP: 5,5 €
Nota de tast
Una carinyena molt representativa de la zona del Montsant del celler El Masroig, que aquest any celebra el seu centenari. Es tracta d'un vi negre jove de gran intensitat colorant, que destaca per unes aromes de fruita madura molt marcades. Un vi molt fresc i alhora amb un bon volum i carnositat. El seu pas per boca és equilibrat, untuós i amb un post-gust llarg i agradable. Té una bona acidesa. Un vi que ens combinarà molt bé amb arrossos, foies, formatges o carns blanques.
--------------------
Mas La Roca 2014
Celler: Vallformosa
Denominació d'Origen: Penedès
Varietats: 50% ull de llebre, 35% cabernet sauvignon i 15% garnatxa.
Situació de la vinya: Alt i Baix Penedès.
Producció verema: Manual i mecànica.
Elaboració: Encubat, maceració i fermentació durant 10 dies en tancs d’acer inoxidable a temperatura controlada per extreure color, tanins suaus i aromes.
Criança: 3 mesos en roure.
Graduació alcohòlica: 14,0% vol.
Embotellat: Durant tot el 2015.
PVP: 4.99€
Nota de tast
Vi de color granat amb rivet violaci. Les aromes primàries -de la fruita- dominen el conjunt. La fruita del bosc recordant que el raïm és una baia domina l’entrada del vi. Després de remoure la copa apareixen aromes de pruna i cirera de l’ull de llebre i el cabernet sauvignon. Regalèssia i lleugeres notes de cacau completen el conjunt on hi predomina una clara sensació de fruita. Bona acidesa en boca, amb estructura i un punt de dolçor, donades per les tres varietats respectivament. Records finals dominats per la fruita del bosc. Recomanat per a tot tipus de plats lleugers, tapes, paelles, barbacoes i graellades.
------------------
Mas Donís Negre
Celler: Capçanes
Denominació d'Origen: Montsant
Varietats: 65% garnatxa, 15% carinyena i la resta amb syrah, merlot, ull de llebre i cabernet a parts iguals.
Edat de les vinyes: 10-25 anys.
Verema: Manual
Tipus de sòl: argila i granit, en terrasses.
Elaboració: Temperatura de fermentació controlada (24º-28ºC) i malolàctica en tina. Maceració de 6-8 dies; les varietats es vinifiquen per separat. Envelliment posterior en tina durant 4 mesos abans d'embotellar.
Graduació alcohòlica: 13,5% vol.
Producció: 30.000 ampolles.
PVP: 5,75€
Nota de tast
Vi de color violeta intens. Aromàticament molt intens. Destaca per tenir notes molt netes de fruita vermella -cireres, maduixes, groselles...- En boca és afruitat, molt fresc i alhora concentrat, amb cos i llarg. Té una bona acidesa, és untuós i persistent. Marida molt bé amb carns blanques, pizzes, pastes, arrossos o formatges.
--------------------
NOX Negre Misteri
Celler: Pinord
Denominació d'Origen: Penedès
Varietats: Cabernet sauvignon, merlot, ull de llebre
Verema: Manual
Edat de les vinyes: Més de 40 anys
Elaboració: Verema i selecció manual. A continuació, es fa una maceració durant 15 dies i es fermenta a temperatura controlada durant 22 dies i seguidament s'afina en ampolla.
Graduació alcohòlica: 12% vol.
PVP: 4.60€
Nota de tast
D'intens color granat amb reflexos violacis, amb fons cirera picota molt brillant i net.
De gran complexitat aromàtica, molt expressiu, destaca per la fruita vermella com les cireres, la fruita negra i algun toc especiat. Entrada en boca agradable, s'aprecien les aromes de fruites i ens dóna una sensació carnosa i complexa. Molt rodó, proporcionant un conjunt elegant i molt agradable. Retrogust llarg i intens. Combinarà molt bé amb arrossos de muntanya, embotits curats, carns blanques, pastes i pizzes.