vins

6 vins negres imprescindibles per sota dels 6 €

Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any

6 vins que valen més del que costen

Macabeus catalans, 6 vins blancs imprescindibles

| 02/02/2017 a les 10:09h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vi negre, vins negres, vi
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estruc Negre 2015
Celler: Ca N'Estruc
Varietats: 65% garnatxa, 11% carinyena, 10% syrah i 14% ull de llebre.
Denominació d'Origen: Catalunya
Procedència del raïm: 50% vinyes pròpies i 50% vinyes controlades a altres viticultors del mateix terme municipal.
Altitud: 165 m
Tipus de sòl: al·luvial
Edat de les vinyes: entre 15 i 30 anys. 
Verema: Manual
Producció: 72.000 ampolles.
PVP: 4.25€
Elaboració: Selecció de raïm, desrapat i maceració de 5 dies en fred. Fermentació de 10 a 15 dies en dipòsits d’acer inoxidable de 25 hl a 200 hl a temperatura controlada d’entre 17-21ºC amb remuntats diaris. Fermentació malolàctica en dipòsits d’acer inoxidable.
Graduació alcohòlica: 14,0% vol. 

Nota de tast
Vi sense criança de color granat intens i brillant. Al nas és subtil, el vi va obrint-se amb intenses aromes de fruita vermella com els gerds i les groselles, a poc a poc apareixen tocs d’herbes mediterrànies com el romaní i la farigola que li confereixen una agradable frescor amb un punt final de regalèssia. La seva entrada a la boca és fresca i neta. Tanins rodons i delicats. Bona untuositat i equilibri. Al final de la boca perdura un record de móres i nabius molt agradable.
Temperatura de servei: entre 14 i 16ºC

----------------
Adernats 2015

Celler: Vinícola de Nulles
Denominació d'Origen: Tarragona
Varietats: Ull de llebre i merlot.
Altitud: 350-400m.
Precipitació anual: 500 mm.
Tipus de terres: Argiles i calcaris.
Tipus de vi: Negre jove.
Elaboració: Fermentació a temperatura controlada en tanc d'inoxidable.
Graduació alcohòlica: 12,5% vol. 
PVP: 4.80€
El celler ha renovat la imatge i el disseny de l'etiqueta. A partir del març ja sortirà al mercat la nova imatge -com a la fotografia-, Adernats Tempus Fugit.

Nota de Tast
De color robí mig amb reflexos violetes, de capa mitjana i brillant, amb un menisc ben definit i una bona llàgrima. El nas, a copa parada mostra aromes de fruita madura. Quan s'aireja el vi apareixen aromes refrescants de regalèssia i espècies. En boca té una entrada fresca i agradable amb records de fruita vermella. El pas per boca és suau i molt fresc, madur i equilibrat. Sorprèn la seva persistència en boca que ens deixa un final amb records de bombons de licor molt agradables. És un vi de cos mitjà. Un vi que ens combinarà molt bé amb taules de formatges o embotits, cargols, graellades de verdures i escalivada.

----------------
Solà Fred 2015

Celler: El Masroig
Denominació d'Origen: Montsant
Varietats: 100% carinyena
Verema: Raïm seleccionat de vinya pròpia.
Elaboració: Fermentació tradicional en tines d’acer inoxidable a temperatura controlada.
Graduació alcohòlica: 14,0% vol.
Tipus d’ampolla: Bordelès
PVP: 5,5 €

Nota de tast
Una carinyena molt representativa de la zona del Montsant del celler El Masroig, que aquest any celebra el seu centenari. Es tracta d'un vi negre jove de gran intensitat colorant, que destaca per unes aromes de fruita madura molt marcades. Un vi molt fresc i alhora amb un bon volum i carnositat. El seu pas per boca és equilibrat, untuós i amb un post-gust llarg i agradable. Té una bona acidesa. Un vi que ens combinarà molt bé amb arrossos, foies, formatges o carns blanques.

--------------------
Mas La Roca 2014

Celler: Vallformosa
Denominació d'Origen: Penedès
Varietats: 50% ull de llebre, 35% cabernet sauvignon i 15% garnatxa. 
Situació de la vinya: Alt i Baix Penedès.
Producció verema: Manual i mecànica.
Elaboració: Encubat, maceració i fermentació durant 10 dies en tancs d’acer inoxidable a temperatura controlada per extreure color, tanins suaus i aromes.  
Criança: 3 mesos en roure.
Graduació alcohòlica: 14,0% vol. 
Embotellat: Durant tot el 2015.
PVP: 4.99€

Nota de tast
Vi de color granat amb rivet violaci. Les aromes primàries -de la fruita- dominen el conjunt. La fruita del bosc recordant que el raïm és una baia domina l’entrada del vi. Després de remoure la copa apareixen aromes de pruna i cirera de l’ull de llebre i el cabernet sauvignon. Regalèssia i lleugeres notes de cacau completen el conjunt on hi predomina una clara sensació de fruita. Bona acidesa en boca, amb estructura i un punt de dolçor, donades per les tres varietats respectivament. Records finals dominats per la fruita del bosc. Recomanat per a tot tipus de plats lleugers, tapes, paelles, barbacoes i graellades. 

------------------
Mas Donís Negre

Celler: Capçanes
Denominació d'Origen: Montsant
Varietats: 65% garnatxa, 15% carinyena i la resta amb syrah, merlot, ull de llebre i cabernet a parts iguals.
Edat de les vinyes: 10-25 anys.
Verema: Manual
Tipus de sòl: argila i granit, en terrasses.
Elaboració: Temperatura de fermentació controlada (24º-28ºC) i malolàctica en tina. Maceració de 6-8 dies; les varietats es vinifiquen per separat. Envelliment posterior en tina durant 4 mesos abans d'embotellar.
Graduació alcohòlica: 13,5% vol. 
Producció: 30.000 ampolles.
PVP: 5,75€

Nota de tast
Vi de color violeta intens. Aromàticament molt intens. Destaca per tenir notes molt netes de fruita vermella -cireres, maduixes, groselles...- En boca és afruitat, molt fresc i alhora concentrat, amb cos i llarg. Té una bona acidesa, és untuós i persistent. Marida molt bé amb carns blanques, pizzes, pastes, arrossos o formatges.

--------------------
NOX Negre Misteri
Celler: Pinord

Denominació d'Origen: Penedès
Varietats: Cabernet sauvignon, merlot, ull de llebre
Verema: Manual
Edat de les vinyes: Més de 40 anys
Elaboració: Verema i selecció manual. A continuació, es fa una maceració durant 15 dies i es fermenta a temperatura controlada durant 22 dies i seguidament s'afina en ampolla. 
Graduació alcohòlica: 12% vol. 
PVP: 4.60€

Nota de tast
D'intens color granat amb reflexos violacis, amb fons cirera picota molt brillant i net.
De gran complexitat aromàtica, molt expressiu, destaca per la fruita vermella com les cireres, la fruita negra i algun toc especiat. Entrada en boca agradable, s'aprecien les aromes de fruites i ens dóna una sensació carnosa i complexa. Molt rodó, proporcionant un conjunt elegant i molt agradable. Retrogust llarg i intens. Combinarà molt bé amb arrossos de muntanya, embotits curats, carns blanques, pastes i pizzes.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

On els puc trobar?.
Anònim, 07/02/2017 a les 19:28
+1
-1
Soc seguidor de les vostres orientacions vinícoles, però tinc un problema: on trobar els vins que recomaneu. Podríeu fer un afegitó amb el nom de alguna adreça on els venguin?. Gracies.
QUAN FA MOLT ANYS QUE ELS EXPERTS RECOMANEN L'US DE VARIETATS AUTÓCTONES...
Manuel Duran, 08/02/2017 a les 22:49
+2
-0
Quan veig un vi fet a Catalunya amb varietats no apropiadas per el nostra clima jo el rebutjo. Els turistes que ens visiten no volen vins afrancesats sino catalans. Recomano que es deixen de indicar a las etiquetas varietats francesas be com a las cartas de vins dels restaurants. segur que el prestigi del vi català augmentarà.
Pels que no sabeu on trobar aquests vins...
Gemma Font, 12/02/2017 a les 13:35
+1
-2
Pels que no sapigueu on trobar els vins que es recomanen als articles de Cupatges, us recomano la botiga online www.gastronomic.cat, una botiga online on només tenen productes exclusius fets a Catalunya i més de 600 vins de les 12 DO catalanes. Potser algún d'aquests no el trobareu, però recomano moltíssim la col·lecció de vins i de productes gourmet que hi podeu trobar. Recomanadíssim!
Els vins no coneixen fronteres
Manuel Duran, 25/01/2019 a les 09:40
+1
-0
Parles de vins afrancesats.. i no espanyolitzats? A Catalunya hi ha molts tipus de terra, molts microclimes, les orientacions de on es cultiven... es fan experiments amb Gewurstaminers al Pirineu, vins de glac, em costa de entendre les teves raons.
Un dels meus preferits és un Pinot Negre(típic de Bourgogne) que es fa a Occitània. Li dona un cos que difícilment té al centre de Franca. Les barrejes i experiments són enriquidors, i sense copiar el que fan els francesos amb el vi, que ho van copiar dels romans, el món del vi s'hauria estancat amb el vi ranci. Com ho ferien a Xile/Argentina sense els cabernet-sauvignons?
Vés a Perpinyà, compra't 10 vins d'entre 2 i 6 euros i veuràs. A més, les "seves" varietats agafen el nostra sol i la nostra terra, milloren l'original. Lo tradicional és bò, però si pares d'innovar, estas mort.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Maridem un vi blanc ab criança de la DO Catalunya amb una torrada de salmó fumat
El president de la DO Cava, Javier Pagés.
El president de la DO Cava, Javier Pagés. | DO Cava
Jordi Bes Lozano
Les expedicions de cava assoleixen el rècord de 254 milions d'ampolles el 2022 i el seu president creu que és "broma" que s'articuli una DO entre Clàssic Penedès i Corpinnat