DO Catalunya

Més de 60 restaurants sol·liciten entrar al col·lectiu "A taula, vi català" impulsat per la DO Catalunya

La campanya busca reconèixer la divulgació del vi de proximitat amb DO que duen a terme els restauradors

La iniciativa destaca la prescripció de restaurants de tot tipus, amb un especial èmfasi en els restaurants de proximitat que ofereixen vins catalans amb els seus menús diaris

La DO Catalunya engega la campanya "A taula, vi català"

| 30/01/2017 a les 11:31h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, A taula, DO Catalunya, vi català

Poques setmanes després d’haver llançat la campanya A taula, vi català, més de 60 restaurants han sol·licitat formar-hi part. Del total de candidatures presentades, de les quals encara hi ha un nombre important en avaluació, gairebé el 60% compleixen els requisits d’una campanya que destaca el paper de restaurants familiars i de proximitat en la seva divulgació d’una copa de vi català a la taula de cada dia.

Així doncs, la Denominació d’Origen Catalunya ha aconseguit sumar al projecte a més de 30 restaurants de les tres categories a les que va dirigida la iniciativa, entre ells els populars restaurants Sant Pau, de Carme Ruscalleda, el Villa Retiro, de Fran López o el Semproniana de l’Ada Parellada.

Els restaurants que s’han sumat al projecte llueixen ja el distintiu que els identifica com a espai amb una especial atenció pels vins catalans. D’aquesta manera es pretén donar resposta als consumidors que cada vegada mostren més interès pels productes de proximitat al temps que  reconèixer la tasca de prescripció dels vins catalans que fan molts dels restaurants del territori, amb un especial interès per Barcelona i la seva àrea metropolitana, on s’ha detectat tradicionalment una menor presència de vins de les DO catalanes.
   
Requisits per unir-se al col·lectiu  
Els requisits per formar-ne part del col·lectiu (es poden consultar al web de la DO Catalunya) estan subjectes a les cartes de vi dels locals, per als quals la iniciativa preveu tres categories: Categoria A, que inclouria aquells restaurants amb un preu mig del cobert per sobre dels 40€; la Categoria B, amb un preu mig d’entre 20 i 40€; i la Categoria C, aquells que estan per sota dels 20€.   
Les condicions i el nivell d’exigència per a cada restaurant varia en funció de la categoria a la qual pertanyin. Així, aquells que formen part de la Categoria A, han de tenir a la seva carta de vins un mínim de 6 denominacions d’origen catalanes, a més d’un mínim de 3 referències DO Catalunya. Pel que fa a la Categoria B, han de ser mínim 5 denominacions d’origen catalanes i 2 referències DO Catalunya, mentre que els de la C han de comptar amb una referència DO Catalunya i un 50% dels seus vins amb denominació d’origen catalana.

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Vi catalá o vi produit a Catalunya
Manuel Duran, 02/02/2017 a les 10:59
+0
-0
Moltes personas confonent vi català amb vi produït a Catalunya pero que no te res de català. Que deuen pensar els turistes quan demanant vi i els hi porten un vi afrancesat?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena web i vídeo
01/01/1970
Comercial Masoliver organitza diferents activitats de la mà del xef Jordi Juncà, cuiner del Restaurant Ca l'Enric amb una Estrella Michelin, el xocolater Jordi Ferrer i el cocteler Gerard Ruiz
01/01/1970
L'agenda 2018 presenta nous vins, noves botigues i com a novetat, restaurants amb una bona selecció de vins catalans | La segona edició de l’agenda dels vins catalans, enguany és en català i en anglès | La il·lustradora Anna Rubio dona color a les imatges dels vins,botigues i restaurants