vins

​Llicorella Vi de Vila de Poboleda Negre 2015, un Priorat jove però amb caràcter

Tastem el Llicorella Negre 2015 de Cellers Unió

Complex tot i tenir només 2 mesos de bóta, destaca per la fruita i la mineralitat

Llicorella Pedro Ximénez Blanc 2015, un "rara avis" imprescindible...

| 16/01/2017 a les 17:04h
Arxivat a: Vins, Llicorella Negre 2015, Vi de Vila, Cellers Unió
Llicorella negre 2015
Vi de Vila
Denominació d’Origen: DOQ Priorat
Varietats: Garnatxa, samsó
Roure: 2 mesos
Alcohol: 14,5% vol.
Preu de venda aproximat: 35 €

Amb l'anyada 2015, els cellers Unió han incorporat als seus vins elaborats a la DOQ Priorat dos Vins de Vila de Poboleda. El Llicorella Vi de Vila Pedro Ximénez i el Llicorella Vi de Vila negre. La DOQ Priorat garanteix amb el distintiu Vi de Vila que els vins siguin originals d'aquesta zona amb uns controls i una sèrie de mesures durant la verema, i amb un seguiment durant la vinificació. El vi finalment és avaluat per un panell de 40 tastadors que el qualifiquen amb el segell de Vi de Vila, que garanteix la seva procedència i qualitat.

El Llicorella Vi de Vila negre és un vi jove elaborat amb les varietats garnatxa i carinyena o samsó. El vi s’ha sotmès a una curta criança en bótes de roure de tan sols 2 mesos, el temps just per a que el traç de la fusta sigui quasi imperceptible. Posteriorment, el vi acaba la seva criança en petits dipòsits de polipropilè microporós per a respectar al màxim els seus sabors i aromes naturals.

Presenta un intens color de cirera picota amb reflexos violacis, bona cobertura i deixa al vidre una llàgrima densa i lenta. En nas, de seguida ens ofereix tota la seva potència aromàtica totalment dominada per les fruites fresques. Maduixes, gerds, mores, nabius... combinades amb petites notes balsàmiques, minerals i algun toc especiat.
En boca és voluminós, amb una acidesa viva i ben equilibrada que li aporta frescor i en mitiga la calidesa. Amb uns tanins molt ben polits, les aromes afruitades i l'acidesa el fan molt agradable i llaminer. El seu postgust és llarg i persistent.

Un vi que pot maridar amb una gran quantitat de plats, fins i tot amb certa potència, tot i no tenir pràcticament criança en bóta.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Joan Nebot ens recomana l'Abadal Picapoll 2018, que va ser el primer monovarietal de picapoll de la DO Pla de Bages
Imatge il·lustrativa
La DO intensificarà l’estratègia institucional i accelerarà les mesures de caràcter legal per salvaguardar el paisatge del territori
Imatge il·lustrativa
És un homenatge a les muntanyes del Montsant, on segons diuen els seus creadors, "tot comença i tot acaba".