Macabeus

Macabeus catalans, 6 vins blancs imprescindibles

Proposem 6 vins blancs fets 100% amb la varietat macabeu

Vins que heu de descobrir per la seva personalitat, frescor i elegància

5 xarel·los ecològics imprescindibles...

| 12/01/2017 a les 08:03h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Castell de Peralada, Jané Ventura, Arché Pagès, Can descregut, Albet i Noya, Clot de Les Soleres, Macabeus
Varietat tradicional per a l'elaboració del cava juntament amb la xarel·lo i la parellada. Per a fer vins tranquils, la trobem fent cupatge amb altres varietats blanques molt sovint -garnatxes, chardonnays, picapolls, moscatells, gewürstraminers...-. Té un bon potencial aromàtic de fruita blanca, herba i cítrics. Aguanta molt bé la fusta, però també dóna grans resultats sense criança en bóta. No us els perdeu!

Cigonyes Blanc 
Celler Castell de Peralada

Macabeu 100%
DO Empordà
Des de 1995, el Castell Peralada ha fet un important esforç en la protecció de les cigonyes de la mà d’alguns dels ornitòlegs més prestigiosos del país. La primavera del 2013 van ser trenta les parelles que van fer niu al parc que l’envolta. 
Color groc pàl·lid brillant. Aroma intensa de fruita fresca, amb records de pera, sobre un fons floral i especiat. En boca és rodó, gras, envolupant, amb una acidesa molt viva. És un vi equilibrat, complex, persistent i amb un final amable. 
PVP aproximat: 7-9 €

Macabeu 2014 Clot de Les Soleres
Celler Clot de Les Soleres

Macabeu 100%
Sense DO
Celler ecològic certificat amb el segell CCPAE, sense sulfits, ni llevats ni cap altre additiu enològic. El vi s'ha elaborat amb pràctiques biodinàmiques seguint el calendari de la lluna. Macabeu traballat els dies "flor" del calendati de la lluna.
Vi blanc net, fresc i molt aromàtic. Notes de pera i poma al nas i cítric en boca amb postgust llarg. Aromes de fruita blanca madura i mel amb records d'albercoc madur i caramel. També notes d'albercoc i poma al forn. En boca és ample i té bon volum. Post gust llarg on predominen els cítrics. Un vi que maridarà bé amb carns blanques, arrossos, pastes i formatges.
PVP aproximat: 10 €

3 Macabeus
Celler Albet i Noya

Macabeu 100%
DO Penedès
3 vinyes de macabeu de prop de 52 anys amb sols argil·lo-calcaris i rics en magnesi. El rendiment d'aquestes tres vinyes ronda els 5.000 Kg./Has.
Color groc pàl·lid brillant amb tonalitats verdoses.
En nas és intens i molt aromàtic; notes florals, cítrics, fruita blanca (préssec, albercoc...)
En boca és potent, gustós, afruitat i persistent. Té un volum important i gran equilibri amb l’acidesa, el que li dóna frescor, vivacitat i llargada. Bon acompanyant d'arrossos, peixos, carns blanques i pastes.
PVP aproximat: 7-8 €

Macabeu M100 
Celler Can descregut

DO Penedès
100% Macabeu fermentat en bóta. Un vi amb caràcter mediterrani, voluptuós i fresc. Només s’elabora en anyades en les quals el macabeu ofereix tot el seu potencial. Provinent d'una vinya plantada en bas l'any 1971. Certificat ecològic amb el segell CCPAE. Aromes d'arbust mediterrani i flors anisades sobre fruites blanques tipus poma o pera. El seu treball amb les mares del vi -bastonejament periòdic durant 4 mesos- li aporta volum en boca i untuositat. Manté una bona acidesa que el fa fresc i persistent. Acompanyarà plats de peixos, suquets, però també xarcuteria, formatges i fumats.
PVP aproximat: 14 €

Sàtirs Blanc
Celler Arché Pagès

DO Empordà
100% Macabeu provinent d'un terrer empordanès de sol granític amb unes vinyes que s'apropen als 30 anys d'edat. El vi es cria 2 mesos en dipòsit d'inoxidable amb les seves mares. De color net i brillant, en nas trobem notes intenses de fruita blanca i herba mediterrània. Predominen les aromes de pera i poma, amb tocs especiats. Bon volum en boca pel treball amb les seves mares i bona acidesa. És fresc i golós. Vi perfecte per acompanyar aperitius i tot tipus de plats amb coccions curtes. 
PVP aproximat: 6-7 €

Finca Els Camps 2014
Celler Jané Ventura

DO Penedès
Les vinyes estan situades a Finca Els Camps, a 450 metres d’alçada, al punt més alt del Baix Penedès. Vinya vella en un terreny mineral i ben drenat, en un microclima de nits fresques i dies suaus que afavoreixen el desenvolupament de les delicades aromes de varietats de raïm blanques. Fermentació en bótes de roure francès nou i d'un any i posterior criança amb les mares (fent bastonejament) un total de 5 mesos. Vi amb molta complexitat, amb aromes de pera, tocs cítrics, flors blanques i herba seca. Molt elegant, llaminer i estructurat. Un vi amb molta personalitat que ens aguantarà una gran quantitat de plats, fins i tot de coccions llargues.
PVP aproximat: 15 €
 

També us pot interessar

Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El 100% de la recaptació serà donada a l'Hospital Sant Joan de Déu
01/01/1970
Els editors de la revista americana Wine Spectator, tornen a tastar més de 15.000 vins de tot el món i seleccionen els TOP 100, entre els que trobem un únic representant català.
01/01/1970
El Penedès també és terra de vins negres, tant de varietats autòctones com internacionals | Us recomanem 8 referències que reflecteixen un recorregut pels diferents tipus de raïm més cultivats a la zona