curiositats

El decàleg "gamberro" del bon bevedor

10 consells irònics de Patricia de Golferichs, autora de l'agenda de vins catalans

Quins són els 5 vins més venuts del món?

| 28/11/2016 a les 09:47h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Decàleg del bon bevedor, Agenda de vins catalans, Patricia de Golferichs
Imatge il·lustrativa
Patricia de Golferichs va estudiar gestió cultural a la UB. En acabar, entra a treballar al club TR3SC al capdavant el departament de llibres. Al cap d'un any, engega de zero el departament de vins. En paral·lel, assoleix els 3 nivells del WSET i fa també un postgrau en comunicació digital. Després de 6 anys al capdavant d'aquestes dues àrees, deixa el TR3SC per escriure, editar i publicar l'agenda de vins catalana. 

Decàleg del bon bevedor

1. Al vi, prendre el sol no li va bé. Guarda’l en un lloc fresc.

2. Parlar de tanins a taula és de mala educació. 

3. Hi ha dos tipus de vins, els que t’agraden i els que no t’agraden. No et deixis influenciar per modes o opinions.

4. Prova de beure els caves amb copa de vi blanc. Milloren i t’hi cap el nas per ensumar-los bé.

5. Del cacauet ràpid al sexe tàntric. Els vins joves es poden beure al moment, però els vins de criança necessiten ser oberts una mica abans perquè s’expressin millor.

6. La promiscuïtat està permesa al món dels vins. Prova els 365 recomanats a l’agenda!

7. Una ampolla de vi sota el braç sempre arregla discussions i soluciona problemes.

8. Si t’agrada molt un vi, no t’ho pensis dos cops. Visita el celler i descobreix la persona que l’elabora. L’enoturisme no és per a "frikis"; és una manera divertida de conèixer el nostre país.

9. Escopir el vi és pecat. Si no has de tastar centenars de vins, els glops cap a dins. 

10. El maridatge travessa fronteres. No tots els vins blancs han d’anar amb peix i els vins negres amb carn: diverteix-te fent combinacions boges. 

Tots aquests consells i molts d'altres, juntament amb un vi recomanat per dia, els trobareu a la primera agenda dels vins catalans de Patricia de Golferichs.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Caves Vilarnau explica, amb un toc irònic i planer, com s'elabora el cava en deu fases
Imatge il·lustrativa
Us proposem 9 caves de diferents preus, criançes i nivells de sucre. Perquè gaudiu de la tardor amb bombolles.
Imatge il·lustrativa
Amb les Signature Wine Experiences, Família Torres busca atraure a l’enoturista exigent, oferint propostes memorables en grups reduïts de fins a 10 persones