Advertisement

guia

Un DO Montsant i un DO Conca de Barberà, els millors vins de Catalunya

La Guia de Vins de Catalunya premia 2 vins negres com els millors vins de l'edició, amb una puntuació de 9,86

4 blancs, un escumós, un dolç i un rosat, completen la llista

Un vi rosat català, entre els 10 millors rosats del món

| 21/11/2016 a les 12:40h
Arxivat a: Llibres, DO Conca de Barberà, DO Montsant, Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
La novena edició de la Guia de Vins de Catalunya ja és al mercat. Nous continguts, noves seccions i nous textos amb conclusions. 1381 vins tastats i puntuats, 33 vins experimentals comentats i 278 cellers participants en 496 pàgines.

Puntuacions:

Millor vi de l’edició: 9,86 punts
Pater 2013, Ficària Vins, DO Montsant.
Molí dels Capellans Trepat 2014, Molí dels Capellans, DO Conca de Barberà.

-------------------------------------

Millor vi negre: 9,86 punts
Pater 2013, Ficària Vins, DO Montsant.
Molí dels Capellans Trepat 2014, Molí dels Capellans, DO Conca de Barberà.

Millor Vi blanc: 9,82 punts
Microvi C. Blanca Collita Tardana Acàcia 2015, La Vinyeta, DO Empordà.
Matraketa Blanc 2015, Ficària Vins, DO Montsant.
Vinum Verum Cartoixà 2015, Terroir al Límit, DOQ Priorat.
Collbaix Singular Blanc d’Àmfora 2013, Celler El Molí, DO Pla de Bages.

Millor vi escumós: 9,83 punts
Mestres Mas Via Vintage Brut Gran Reserva Màgnum 1997, Caves Mestres, DO Cava.

Millor Vi Dolç: 9,75 punts
Masia Pairal Can Carreras Garnatxa de l’Empordà, Celler Martí Fabra, DO Empordà.

Millor Vi Rosat: 9,65 punts
Cal·ligrama, Celler Aixalà Alcait, DOQ Priorat.

Premis Honorífics:
Trajectòria: Josep Bujan.
Territori: Bodegas Puiggròs.
Futur: Aliances per la Terra.
Premi Informació al consumidor: Recaredo i Agustí Torelló Mata.

La Guia ja es pot comprar a un preu de 19,90€.

 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Descobrir o redescobrir l'Empordà vinícola és una experiència que va molt més enllà d'una visita i un tast | T'ajudem a triar algunes de les millors experiències
Imatge il·lustrativa
La vinya a Catalunya s'encamina cap a ser majoritàriament ecològica | Les dades del CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) mostren que més d'un terç de les vinyes catalanes ja són ecològiques
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca.
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca. | Grup Patrimoni Històric de l'Arquitectura del Vi de Vilafranca
Jordi Bes
Els diversos destins d'un barri vinícola, una casa senyorial i un celler modernista fan témer que la seva preservació es vegi compromesa, almenys tal com se'ls coneix ara | Historiadors i arquitectes fan un toc d'atenció a Vilafranca del Penedès per no malmetre el conjunt de les naus del carrer del Comerç, nascudes el segle XIX amb el ferrocarril per comerciar amb el vi