
Després d’una maceració i fermentació de 8-9 dies a 20ºC per mantenir la intensitat aromàtica de la fruita, el vi envelleix durant sis mesos en bóta de roure francès. Presenta un bell color cirera fosc i intensa aroma fruital de cireres negres i confitura de nabius, amb una deliciosa nota a menta. En boca és seriós, ben sostingut per un taní aromàtic i fi, deixant al seu pas un rastre elegant i lleugerament amarg que recorda al cacau.
Ecologia, elegància i delicadesa
‘Bellaterra’ exemplifica el compromís del celler familiar per la cura de la terra i el mediambient, un compromís que va assumir fa més de 25 anys eliminant l’ús d’herbicides i pesticides de les seves vinyes i que ha intensificat al llarg dels anys amb la certificació ecològica d’una gran part de les seves vinyes -el 2018, comptarà amb 850 hectàrees certificades com orgàniques pel CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica)- i la implementació de mesures per reduir les emissions de CO2 a través del seu programa ambiental Torres & Earth.
El seu disseny transmet elegància i delicadesa: una etiqueta blanca evolvent, que plasma el bell paisatge del Penedès, amb les seves vinyes, xiprers, masies i suaus turons, mitjançant un fi dibuix a llapis. Corona l’etiqueta una oda al Penedès del mateix Miquel Torres que diu així: “Frontera indòmita filla del mar i la muntanya, la vinya és la teva veu i el vi la teva ànima”.
El vi està disponible a botigues especialitzades a un preu de 15€.