novetats

​Cellers Torres ret homenatge al Penedès amb el nou vi ecològic ‘Bellaterra’

La família Torres rendeix tribut al Penedès, la seva terra natal, amb un nou vi ecològic de merlot procedent de vinyes situades a l’Alt Penedès.

Visita als Cellers Torres

​Torres acull la tercera jornada solidària amb el lema ‘Implica’T amb La Marató de TV3’

| 16/11/2016 a les 17:05h
Arxivat a: Vins, Bellaterra, DO Penedès, Torres
Imatge il·lustrativa
Batejat amb el nom de ‘Bellaterra’, evoca la bellesa d’aquesta terra de tradició vinícola mil·lenària, “un incomparable jardí de verdes vinyes dibuixades entre groguenques masies i solitaris xiprers” tal como versa l’etiqueta. 
 
Segons Miguel Torres Maczassek, director general de Cellers Torres i cinquena generació, “El Penedès és una terra d’excepcional bellesa, vinculada a la història de la meva família des de fa més de 300 anys. Hem volgut que aquest vi fos una expressió sincera del que aquesta regió és capaç d’oferir, una mostra de respecte per la terra i un homenatge als viticultors que cultiven un raïm de gran qualitat”.
 
‘Bellaterra’, neix amb l’anyada 2015 i una producció limitada, sent, a més, el primer vi DO Penedès amb segell ecològic que Torres incorpora a la seva gamma de vins per a la restauració i botiga especialitzada. Prové de vinyes d’entre 10 i 25 anys, plantades en sòls profunds de naturalesa calcària, en zones allunyades del mar i a una altura d’entre 250 i 450 metres. Són ceps vigorosos, homogenis i equilibrats que permeten destacar el fruit en el vi i reduir la concentració. 2015 va ser una anyada marcada per la falta de pluges durant el període vegetatiu de la planta i un mes de juliol molt calorós, que va afavorir la correcta maduració de las varietats negres.
 
Després d’una maceració i fermentació de 8-9 dies a 20ºC per mantenir la intensitat aromàtica de la fruita, el vi envelleix durant sis mesos en bóta de roure francès. Presenta un bell color cirera fosc i intensa aroma fruital de cireres negres i confitura de nabius, amb una deliciosa nota a menta. En boca és seriós, ben sostingut per un taní aromàtic i fi, deixant al seu pas un rastre elegant i lleugerament amarg que recorda al cacau.
 
Ecologia, elegància i delicadesa
 
‘Bellaterra’ exemplifica el compromís del celler familiar per la cura de la terra i el mediambient, un compromís que va assumir fa més de 25 anys eliminant l’ús d’herbicides i pesticides de les seves vinyes i que ha intensificat al llarg dels anys amb la certificació ecològica d’una gran part de les seves vinyes -el 2018, comptarà amb 850 hectàrees certificades com orgàniques pel CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica)- i la implementació de mesures per reduir les emissions de CO2 a través del seu programa ambiental Torres & Earth.
 
El seu disseny transmet elegància i delicadesa: una etiqueta blanca evolvent, que plasma el bell paisatge del Penedès, amb les seves vinyes, xiprers, masies i suaus turons, mitjançant un fi dibuix a llapis. Corona l’etiqueta una oda al Penedès del mateix Miquel Torres que diu així: “Frontera indòmita filla del mar i la muntanya, la vinya és la teva veu i el vi la teva ànima”.
 
El vi està disponible a botigues especialitzades a un preu de 15€.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc del Massís del Garraf, un negre empordanès i un cava de Sant Martí Sarroca
Imatge il·lustrativa
Després de ser embotellats, romandran un mínim de 6 mesos al celler per aconseguir un afinament òptim
Imatge il·lustrativa
El “Montargull criança amb tap de suro” de Miquel Pons obté 92 punts a la revista Decanter