cellers

El sumiller de Gualba Lluís Romero publica «Els vins secrets de Catalunya»

Un viatge als cellers de 30 elaboradors apassionats

| 12/11/2016 a les 10:39h
Arxivat a: Llibres, Gualba, Els vins secrets de Catalunya, vi, Clos dels Cims, Lluís Romero
Lluís Romero ha publicat Els vins secrets de Catalunya
Lluís Romero ha publicat Els vins secrets de Catalunya | NBM
El pròxim dia 25 de novembre el sumilier de Gualba, Lluís Romero, presenta a Sant Celoni el seu nou llibre Els Vins Secrets de Catalunya (Cossetània Edicions), al Bar del Teatre Ateneu que també inclou un tast gratuït dels vins inicials de bona part dels cellers que surten al llibre. El llibre és un recorregut d'una selecció de trenta cellers d'arreu del territori català, de la Terra Alta fins a l'Empordà que permet conèixer persones ben especials, tècniques de treball, elaboracions de qualitat i, per descomptat, algun dels millors vins de Catalunya.

També és un reconeixements als petits viticultors catalans "viuen i senten el vi des del respecte i la passió per la terra, però no sempre són reconeguts". L'autor explica que tots els elaboradors que surten al llibre tenen moltes coses en comú. Són petits o mitjans productors de vi que acompanyen el raïm del cep fins a la copa, mirant d'intervenir mínimament, deixant que els ceps donin un fruit tan natural i expressiu com fos possible.

Lluís Romero Garrido (1974) és filòleg i sumiller. Combina la seva tasca com a professor amb les activitats entorn el vi. Ha participat en concursos de sommeliers, ha estat jurat en premis de vins i ha col.laborat amb diversos restaurants Michelin. És l'autor de Grans vins a petits preus (Cossetània, 2015) i del blog El Racó del Clos. Actualment, concentra els seus esforços en una petita vinya-jardí d'on elabora el Clos dels Cims, el seu propi vi que va obtenir 88 punts Peñín en l'anyada 2014. També organitza cursos de tast i tasts privats a domicili, assessora botigues, webs i restaurants i, eventualment, fa de tertulià a la ràdio.

 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)