cellers

Cellers Tarroné estrena web amb el Merian entre els top 10 de GeoPlaneta

El vi monovarietal de garnatxa blanca, Merian, escollit entre els 10 top vins del llibre “Los 100 mejores vinos por menos de 10 euros” escrit per l’experta en enoturisme Alicia Estrada

Cellers Tarroné estrena web posant l’accent en la tradició, la història i la innovació

10 vins premiats a la Festa del Vi de La Terra Alta

| 10/11/2016 a les 09:46h
Arxivat a: Vi i tecnologia, Garnatxa blanca, Cellers Tarroné, Merian 2015
Cellers Tarroné ha renovat el web per donar a conèixer el projecte familiar d’elaboració de grans vins amb més de 70 anys d’història, dins de la Denominació d’Origen Terra Alta. Durant tres generacions s’han preservat els valors de la terra i s’ha fet una aposta per la qualitat i pel treball en equip, amb un profund respecte pel producte final des dels orígens de la seva elaboració.
L’any 2014 amb la nova gamma de vins que representa la generació més jove de la família, sorgeix la necessitat de fer passos endavant pel que fa a  la imatge que ara han culminat amb el web, on hi ha reunides l’estima per la tradició i la il·lusió d’encarar el futur. Tècnicament, el web està adaptat per ser consultat des de tot tipus de dispositius, integra una botiga en línia i transmet de manera clara i òptima els valors de la marca.

El web s’estructura en sis categories diferents donant protagonisme a les persones, a les vinyes i als vins, apel·lant a les emocions i amb un format volgudament visual. L’equip humà de Cellers Tarroné, format per membres de la família i treballadors, és un dels pilars de la nova pàgina. El celler està liderat actualment per les germanes Imma i Mercè Solè, nétes del fundador, i Pere Brio, amb més de 20 anys vinculat a l’empresa.

Per altra banda, el web presenta les vinyes, el sòl, el clima i les varietats: 40 hectàrees dividides en 6 finques diferents (Torremadrina, Mas de Freixes, Trufes, La Masadeta, Camí de Vilalba i Benufet) amb protagonisme de la garnatxa blanca i negra, les dues varietats autòctones de la Terra Alta, base fonamental per als vins monovarietals i de cupatge. També hi ha una secció dedicada a l’extens repertori de vins del celler, des dels de consum diari als més emblemàtics i representatius, amb les respectives fitxes de tast.

El web inclou un apartat fonamental per entendre la llarga història del celler que comença el 1942, tot i que la generació anterior ja es dedicava al sector:

1942- Rafel Solé Pubill, fundador del celler, amb la seva dona Concepción Albesa Giné. Malgrat les dificultats de l’època, consoliden amb molt treball els ciments del projecte familiar i enològic que arriba als nostres dies.

1970- Josep Solé Albesa, fill de Rafel, beneeix el primer tractor a la festivitat de de Sant Cristòbal a la Plaça Major de Batea. La mecanització arriba al món rural per fer més eficients i efectives les tasques a la vinya.

1980- Josep Solé Albesa pren les regnes del celler. Expert en enologia i apassionat per la feina, comença a marca un canvi generacional, també en l’elaboració del vi.

1989- El celler entra a la Denominació d’Origen Terra Alta. Un punt d’inflexió en la trajectòria empresarial i familiar.

1992- Amb visió de futur, Josep Solé Albesa decideix donar un gir al celler i empren el projecte d’embotellar els vins per guanyar en qualitat. Després de la seva mort, l’any 1993, dirigirà el celler Mercè Llop Galcerà, mare de les seves tres filles. Ella donarà llum al projecte i en pocs mesos surt a la venda el primer vi embotellat: Mas Tarroné amb la firma original del seu autor, Josep Solé.

1996- Surt al mercat el vi Torremadrina, el primer de criança del celler, que neix de la finca que porta el mateix nom.

2000- Es compren noves finques que permetran al celler guanyar autonomia i disposar de diferents vinyes per seleccionar el raïm en funció de cada estil i elaboració.

2004- Remodelació profunda del celler i adquisició de la nova maquinària per afrontar els reptes de futur. La qualitat exigeix una aposta per la modernització en infraestructures i processos.

2014- Neix la nova gamma de vins Punt I... Seguit i l’ A part. S’inicia l’aposta per un nou concepte de vi i una imatge més moderna que representa a la quarta generació. Nova saba al celler.

2016- L’equip actual de Cellers Tarroné, família i treballadors, amb voluntat de seguir mirant al futur.

Merian, un monovarietal de garnatxa blanca entre els top 10 d’Alicia Estrada

El llibre Los 100 mejores vinos por menos de 10 euros que acaba de publicar l’especialista en comunicació i comercialització de vi i l’enoturisme, Alicia Estrada, a GeoPlaneta destaca un centenar de referències “en base a la qualitat, l’honestedat, el respecte per la terra i el treball dels viticultors i bodeguers que són capaços de transmetre en cada ampolla, patrimoni, història, cultura i naturalesa”.

Entre els top 10, Alicia Estrada ha triat l’anyada 2015 de Merian de Cellers Tarroné, destacant que és “un vi amb caràcter, de forta personalitat, gastronòmic, presentat nu, sense maquillatges…”. Merian representa el caràcter i la força del terrer. Homenatja la garnatxa blanca, però també Mercè Llop i Antonio Mèlich que han estat decisius per rellançar el projecte d’elaboració de vins a Batea i traslladar el seu saber fer a la nova generació.

Los 100 mejores vinos por menos de 10 euros també recomana Merian Dolç Natural. Diu el text d’Alicia Estrada: “Los buenos vinos dulces nunca resultan empalagosos al ofrecer un perfecto equilibrio entre dulzor y acidez, compensando el azúcar con una frescura de claustro reconfortante. A partir de ahí llega la fruta escarchada, la miel, frutos secos, especias dulces…”.


 

També us pot interessar

Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta segona radiografia el mercat de vins tranquils pel que fa a les novetats més importants.
01/01/1970
La mostra, que inclou obres d’artistes de reconegut prestigi, ja es va poder veure el passat mes d’octubre al Reial Cercle Artístic de Barcelona