DO Empordà

​La DO Empordà, protagonista de la Convenció Anual de l’American Wine Society que s'ha celebrat a Califòrnia

Ha participat com a denominació convidada en la 49a Convenció Anual de l'American Wine Society (AWS)

Finca Garbet aconsegueix la puntuació més alta de la DO Empordà a la Guía Peñín

| 08/11/2016 a les 19:10h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Do Empordà

Aquest cap de setmana, 4 i 5 de novembre, la DO Empordà ha viscut una de les accions promocionals més extraordinàries dels darrers temps al participar com a denominació convidada en la 49a Convenció Anual de l'American Wine Society (AWS). Aquesta és una organització sense ànim de lucre dedicada a la divulgació de la cultura del vi i que aplega més de 5.000 socis amants del vi, prescriptors i elaboradors nord-americans. Aquesta edició s'ha portat a terme a Costa Mesa (Califòrnia) i ha congregat més de 500 associats d'arreu d’EUA, entre els quals algunes de les primeres espases del món del vi americà i mundial. 

Amb un auditori ple a vessar, Dani Martínez, sommelier del Celler de Can Roca i millor sommelier català de l'any, ha presentat la DO Empordà i els vins que després han acompanyat en exclusiva el dinar principal de la convenció. L'acceptació d'aquesta iniciativa promoguda pel Consell Regulador de la DO Empordà ha estat molt bona. Josep Serra, president de la Comissió de Promoció de la DO Empordà, destaca les felicitacions rebudes per part del públic assistent així com de grans prescriptors americans, com Paul Wagner o els propis responsables de l’AWS. Segons Josep Serra, la sorpresa ha estat màxima quan Peter Mondavi Jr, fill d'una reputada nissaga californiana, s'ha apropat per lloar la gran qualitat dels vins tastats. 

La DO Empordà també ha participat en el Gran Tast, una mostra d'unes 60 regions destacades d'arreu del món obert als membres de l'AWS i alguns grans entesos, com Patrick Farrell, prestigiós Master of Wine. Entre les dues accions, s'ha pogut tastar una representació d'una quinzena de vins empordanesos, la majoria elaborats amb les varietats tradicionals: garnatxa i carinyena. 

La DO Empordà va ser convidada a aquesta convenció arran d'un tast fet el passat mes de juny a Nova York, dins el marc d'actes que es van fer entorn l'elecció del millor restaurant del món. En aquest tast, organitzat per al Patronat de Turisme de Costa Brava Girona, van participar responsables de l'AWS, que van quedar sorpresos amb el potencial de la DO Empordà. Josep Serra afirma que “els vins de l'Empordà són encara poc coneguts en el món i això brinda una excel·lent oportunitat per posicionar-los en el lloc que es mereixen; estem disposats a perseverar en aquesta línia”.

 


 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Cavatast
Del 7 al 9 d'octubre, un ampli ventall de caves de tota la D.O. Cava i empreses de restauració exposaran al Parc Lluís Companys
Imatge il·lustrativa
Quatre professionals del vi l’han tastat a cegues per intentar endevinar amb quina varietat i com s’ha elaborat
Imatge il·lustrativa
Milmanda 2018 de Família Torres, millor vi blanc de la Guia de la Setmana Vitivinícola 2022