GASTRONOMIA

La Ràpita es bolca en el llagostí com a atractiu turístic les properes setmanes

La Confraria de Pescadors preveu que les captures es mantindran en la mitjana "prou bona" dels últims anys, unes 40 tones de llagostí, i amb preus sobre els 20 euros per quilo a la llotja

, La Ràpita | 03/11/2016 a les 18:36h
Arxivat a: Els vins de la setmana, llagostí, Rosa Anglés, Turisme, Josep Caparrós, Albert Guzmán, Joan Balagué, gastronomia
Els restauradors participants han fet demostracions a l'Espai Gastronòmic del mercat durant el matí.
Els restauradors participants han fet demostracions a l'Espai Gastronòmic del mercat durant el matí. | ACN
La Ràpita ha presentat avui la 14ena edició de les Jornades del Llagostí, en les quals enguany hi participaran 12 restaurants amb menús del seu producte marítim més singular entre els 35 i els 40 euros. Les jornades gastronòmiques acabaran l'11 de desembre però arrencaran amb la Diada del 12 de novembre, on tots els participants oferixen tastos amb llagostí acompanyats de productes ebrencs com el vi, l'oli o els arrossos.

Llagostí crocant, escabetx de llagostins amb pa de romer, arròs melós de llagostins i canana, saquet de llagostins amb carxofes i shitake eco, o carpaccio de llagostins amb boletes de salmó són alguns dels plats, molt variats, que es podran degustar durant les jornades. Alguna d'aquestes propostes es podran provar a la Diada del llagostí que dóna el tret de sortida a les jornades el 12 de novembre. També es pescadors els oferiran a l'estil mariner. Els tastos costaran 5 euros amb beguda inclosa.

La regidora de Turisme i Comerç, Rosa Anglés, ha remarcat la consolidació d'esta iniciativa, "històrica i d'èxit", que ajuda a desestacionalitzar les propostes del municipi com a destinació turística gastronòmica. També l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat el pes del llagostí en la identitat culinària rapitenca i ha assenyalat que és el producte que "aporta valor afegit respecte a altres destinacions".

Una bona campanya de captures
Els pescadors la Ràpita han capturat 32 tones de llagostí durant l’any en curs. La campanya de 2015 es va tancar amb 37 tones pescat d'este marisc, i tenint en compte que encara queden dos mesos per acabar l'any, la Confraria Verge del Carme de la Ràpita confia superar enguany esta xifra. El secretari de la confraria, Joan Balaguer, ha remarcat que es mantindran en la mitjana "prou bona" dels últims anys, unes 40 tones de llagostí, i amb preus sobre els 20 euros per quilo a la llotja. 

Els pescadors rapitencs ja han recaptat enguany uns 600.000 euros amb la pesca del llagostí, només a 100.000 euros de la recaptació total de l'any passat. La campanya, com ha recordat el secretari Balagué, s'allarga fins a final d'any perquè "el llagostí és un marisc bo tot l'any". Balagué ha apuntat que el millor moment per a la seua captura és al mes d'agost però durant la tardor se'n pesca molt amb les tècniques d'arrossegament, trasmall i rastrell. "És el nostre producte estrella, aquell que més es coneix i per això es fan estes jornades gastronòmiques que són les més importants entre les que es fan al municipi", ha dit el secretari de la confraria. 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu | Mas Martinet
Jordi Bes
Una collita marcada pel coronavirus i el míldiu, un fong que fins i tot ha fet renunciar a l'elaboració d'alguns vins, si bé això no ha estat tot, com testimonia Sara Pérez: "Hem perdut la collita per les conviccions" | El raïm veremat és de qualitat i els romanents de vi que quedaven per vendre poden compensar en part les pèrdues causades pel fong: "Si havia de passar, que sigui aquest any"
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
Els presidents, acompanyats pel director general de l'INCAVI, han fet balanç de la campanya conjunta "gaudeix del que és bó"
Imatge il·lustrativa
El celler està transformant a ecològica la seva producció de vins i caves.