vins

Recaredo glossa les darreres set anyades del seu cava Reserva Particular a Monvínic

En un acte organitzat per SelectusWines i Monvínic es va fer un tast vertical del període 1999 -2005 d’aquest emblemàtic cava

El millor escumós segons la crítica americana és un cava...

| 03/11/2016 a les 12:26h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Recaredo, Reserva Particular Recaredo, Monvínic

Sota la direcció de Ton Mata, director general de les Caves Recaredo, i amb la complicitat del seu cosí i mestre en degollament Jordi Mata, el passat 26 d’octubre, es va poder viure a Monvínic un tast històric en què es va fer un repàs de les darreres set anyades d’un dels caves més emblemàtics de Recaredo, el Reserva Particular.

L'acte, organitzat per SelectusWines i Monvínic, va començar per l’anyada 2005, que actualment és al mercat, i va finalitzar amb la 1999.

Més enllà del tast organolèptic d’aquestes set anyades, es va poder viure com es feia el degollament en directe, davant del públic, de les quatres anyades més antigues, de la mà de Jordi Mata, un dels pocs mestres en l’art de degollament a mà que hi ha actualment.

A més, el tast de cadascuna de les anyades es va acompanyar de l’audició d’una peça de música que el compositor, pianista i director d'orquestra cubà Omar Sosa ha creat especialment.

L’anyada que més van sorprendre als assistents va ser la 1999, que amb 197 mesos de criança i degollament allà mateix, va mostrar una sensacional frescor i una acidesa captivadora. L’anyada més valorada, però, va ser la 2001, amb 173 mesos de criança i amb el degollament allà mateix també. És un cava extraordinàriament elegant, amb una textura cremosa i un conjunt aromàtic format per notes de flors blanques seques, almívars, poma al forn, subtils balsàmics, i amb el final aspre i delicadament amarg, tan característic del Reserva Particular.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Els germans Paco i Toni de la Rosa Torelló
Els germans Paco i Toni de la Rosa Torelló
Sergi Cortés
Entrevistem als germans Paco i Toni de la Rosa Torelló | Ens parlen de la creació d’una DO d’escumosos del Penedès, de Corpinnat, de la verema, de les puntuacions Parker...
Imatge il·lustrativa
El passat cap de setmana, 5.740 persones van passar per la VII edició de la #festaveremaoller | ​El dilluns 16, el celler va organitzar la jornada professional per a clients i amics amb el tradicional sopar de verema i enguany amb una assistència rècord de 1.060 persones