verema

La verema de la Do Catalunya acaba amb un creixement del 4%

Amb aquest resultat es deixen enrere les previsions a la baixa que s’havien fet inicialment

Torna la secció Parlem Amb de la DO Catalunya

| 26/10/2016 a les 16:24h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Denominacions d'origen, DO Catalunya

La Denominació d’Origen Catalunya tanca la verema 2016 amb un total de 53.021.204 kg de raïm, repartits entre 11.699 pesades. Aquesta xifra representa un 4,1% més que a la verema del 2015 (51 milions de kg), deixant enrere les previsions a la baixa que s’havien fet inicialment, i que auguraven una reducció en la producció a causa, principalment, d'haver patit un hivern molt sec.

Finalment les pluges caigudes a principis de primavera han estat suficients per garantir una bona brotada i un bon desenvolupament vegetatiu dels ceps, amb una càrrega de raïms generosa. D’altra banda, varietats de maduració tardana i amb importància quantitativa la DO Catalunya, com són la parellada, el cabernet sauvignon i la carinyena, han contribuït a incrementar aquesta xifra final.

Pel que fa a l’aspecte sanitari i qualitatiu dels raïms, tot i presentar una mida de gra reduïda a causa de la falta d’aigua, són d’una qualitat força bona. Les graduacions alcohòliques en potència són elevades, amb un valor mitjà global de 12,7% vol. i mantenen un bon equilibri amb l’acidesa.

L’increment en la verema a la DO Catalunya posa també de manifest l’aposta dels cellers per a aquesta denominació d’origen a l’hora de destinar les seves produccions de raïm, ja que, en global, la resta de vinyes catalanes han patit un descens en les seves produccions respecte la verema anterior, una xifra que s’estima al voltant del 7% menys.

Actualment, la Denominació d’Origen Catalunya es nodreix de més de 40.000 hectàrees de vinya conreades per uns 6.000 viticultors de més de 200 cellers, i és la més gran denominació d’origen catalana, amb més de 60 milions d’ampolles comercialitzades l’any.
 

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El projecte va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012