Restaurants

La Guàrdia Urbana tanca 13 restaurants a Barcelona per males condicions d'higiene

Els agents inspeccionen 64 locals

Set restaurants d'esperit 'healthy' a Catalunya

| 26/10/2016 a les 10:02h
Arxivat a: Gastronomia, botigues, Guàrdia Urbana, Barcelona, higiene


La Guàrdia Urbana de Barcelona ha comissat 2.565 quilograms d'aliments que seran destruïts per estar en mal estat o per no tenir la conservació adequada per a posterior elaboració o consum. És el resultat de l'operació rebost, centrada a garantir que els aliments que es venen a establiments comercials compleixen les garanties higiènic-sanitàries que marca la norma. 
En el marc de l'operatiu cada unitat territorial de la Guàrdia Urbana ha inspeccionat de mitjana sis establiments com ara restaurants, carnisseries, comerços alimentaris en els quals es tingués coneixement de l'elaboració i envasament de productes per a la venda minorista, rostisseries i locals d'elaboració d´aliments per portar a casa o consum al mateix establiment, entre d'altres. 

Els locals per inspeccionar s'han determinat en funció de queixes rebudes a cada districte i d'acord amb les observacions realitzades pels agents de les pròpies unitats territorials. 

El cos de policia barceloní ha inspeccionat 64 locals i els inspectors de l'Agència han dictat tancar temporalment 13 establiments, la majoria per causes relacionades amb la higiene, tal com explica TV3. L'Agència de Salut Pública de Barcelona ha obert expedient a 9 establiments que poden acabar en sanció. Els locals només podran tornar a obrir si reparen les deficiències de conservació detectades i seran objecte d'un seguiment per part d'aquesta entitat.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

COMENTARIS

Els consumidors volem informació
Maria Teresa, 26/10/2016 a les 13:11
+1
-0
Volem el llistat de restaurants, botigues de menjars preparats, carnisseries, etc amb deficiències d'higièniques.
Si periòdicament es fan públiques aquestes llistes, els locals ja procuraran tenir cura dels establiments per no sortir a les llistes.
El meu fill i jo vam agafar una salmonelosi en un restaurant de la Barceloneta i no és gens agradable. Vam tenir sort i no va passar d'uns dies de trobar-nos molt malament però tots sabem que les conseqüencies poden ser nefastes.
EL CONSUMIDOR VOL INFORMACIÓ DETALLADA

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta segona radiografia el mercat de vins tranquils pel que fa a les novetats més importants.
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo