premis

Un vi català, millor blanc segons l’International Wine Challenge Merchant Awards Spain

El Cultivare Xarel·lo de Domènech.Vidal, de la DO Penedès, guardonat com el millor vi blanc d'Espanya

El certàmen IWCMAS, un dels més importants a nivell mundial, assegura que cada vi es tasti en tres ocasions per un mínim de 10 jutges diferents

Domènech.Vidal CULTIVARE: una dansa dibuixa i personalitza les etiquetes

| 25/10/2016 a les 10:33h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Wine Challenge Merchant Awards Spain, Domènech.Vidal, Cultivare Xarel·lo 2013, Grup Vallformosa
El jurat de l’International Wine Challenge Merchant Awards Spain va entregar el passat 17 d’octubre el premi al Millor Vi Blanc de l’estat espanyol al vi Cultivare Xarel·lo 2013 de Domènech.Vidal.
 

Aquest premi és la culminació a un projecte que aquest any el Grup Vallformosa ha presentat i que en poc temps ha recollit diversos reconeixements.
 
Domènech.Vidal CULTIVARE és la unió del vi i la cultura, fins i tot en el procés d’elaboració, perquè s’ha tingut en compte l’harmonia de les seves notes, colors, aromes i formes de treballar el raïm. Per altra banda l’etiqueta, que és la part més visible, és una expressió artística per si sola, diferent i exclusiva. Les etiquetes d’aquests vins han estat elaborades d’una forma molt especial amb una performance artística, on dos ballarins han pintat cada una de les etiquetes amb una dansa que recrea el cicle de la vinya.
 
El Cultivare Xarel·lo està elaborat amb una especial selecció dels millors raïms d’aquesta varietat autòctona de la DO Penedès. Els xarel·los són recollits a mà d’una vinya amb 50 anys d’antiguitat, a la muntanya de Sant Jaume, dins el terme municipal de Vilafranca del Penedès. Uns fruits treballats de forma artesanal, amb delicadesa perquè expressin tot el seu potencial i matisos. Macerats amb pells després de ser recollits, premsats molt suaument, i amb un procés de tres vinificacions diferents en un dipòsit de ciment, en bóta nova de roure i en tancs d’acer inoxidable, fins a fer-ne el seu cupatge i criança en ampolla.
 
Aroma afruitat amb tocs florals i d’herba seca, combinats amb notes de fusta. Perfumat, ben estructurat i equilibrat, amb un punt àcid i un final llarg amb molta personalitat.
  
Art i cultura
Antigament la paraula cultura s’utilitzava per denominar el conreu de la terra i també per denominar el conreu dels coneixements i les facultats de l’home. Per tant, el verb Cultivar ja incorpora l’acció de cultivar la terra, però també la de cultivar l’ànima. Per recordar l’origen ancestral del significat es tradueix al llatí i així neix la marca CULTIVARE.
 
Les etiquetes del Cultivare i la seva peculiar forma de dissenyar-les ha sigut el nexe d’unió entre el vi i la cultura. 
La coreografia i la música, han estat creades per a l’ocasió recreant el cicle de la vinya. Igual que cada etiqueta, que ha estat dissenyada de forma singular i exclusiva per aquests dos artistes i els seus moviments.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

COMENTARIS

LA Cultura
Manuel Duran, 26/10/2016 a les 13:03
+0
-0
Segons els jutges de Madrid la Cultura es torturar i matar braus!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
Mones de Pasqua
Mones de Pasqua | Adrià Costa
Àlvar Llobet
Cassola de bacallà, panadons i cocarrois, entre les menges estrelles d'aquests dies de festa
Imatge il·lustrativa
La DO Terra Alta alerta de la importància de seguir el procediment judicial per evitar la implantació de les 3 centrals eòliques anunciades a la comarca de forma imminent
Imatge il·lustrativa
“Meet Vincent Van Gogh” es pot visitar al Port Vell de la Barceloneta fins el 2 de juny