premis

Un vi català, millor blanc segons l’International Wine Challenge Merchant Awards Spain

El Cultivare Xarel·lo de Domènech.Vidal, de la DO Penedès, guardonat com el millor vi blanc d'Espanya

El certàmen IWCMAS, un dels més importants a nivell mundial, assegura que cada vi es tasti en tres ocasions per un mínim de 10 jutges diferents

Domènech.Vidal CULTIVARE: una dansa dibuixa i personalitza les etiquetes

| 25/10/2016 a les 10:33h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Wine Challenge Merchant Awards Spain, Domènech.Vidal, Cultivare Xarel·lo 2013, Grup Vallformosa
El jurat de l’International Wine Challenge Merchant Awards Spain va entregar el passat 17 d’octubre el premi al Millor Vi Blanc de l’estat espanyol al vi Cultivare Xarel·lo 2013 de Domènech.Vidal.
 

Aquest premi és la culminació a un projecte que aquest any el Grup Vallformosa ha presentat i que en poc temps ha recollit diversos reconeixements.
 
Domènech.Vidal CULTIVARE és la unió del vi i la cultura, fins i tot en el procés d’elaboració, perquè s’ha tingut en compte l’harmonia de les seves notes, colors, aromes i formes de treballar el raïm. Per altra banda l’etiqueta, que és la part més visible, és una expressió artística per si sola, diferent i exclusiva. Les etiquetes d’aquests vins han estat elaborades d’una forma molt especial amb una performance artística, on dos ballarins han pintat cada una de les etiquetes amb una dansa que recrea el cicle de la vinya.
 
El Cultivare Xarel·lo està elaborat amb una especial selecció dels millors raïms d’aquesta varietat autòctona de la DO Penedès. Els xarel·los són recollits a mà d’una vinya amb 50 anys d’antiguitat, a la muntanya de Sant Jaume, dins el terme municipal de Vilafranca del Penedès. Uns fruits treballats de forma artesanal, amb delicadesa perquè expressin tot el seu potencial i matisos. Macerats amb pells després de ser recollits, premsats molt suaument, i amb un procés de tres vinificacions diferents en un dipòsit de ciment, en bóta nova de roure i en tancs d’acer inoxidable, fins a fer-ne el seu cupatge i criança en ampolla.
 
Aroma afruitat amb tocs florals i d’herba seca, combinats amb notes de fusta. Perfumat, ben estructurat i equilibrat, amb un punt àcid i un final llarg amb molta personalitat.
  
Art i cultura
Antigament la paraula cultura s’utilitzava per denominar el conreu de la terra i també per denominar el conreu dels coneixements i les facultats de l’home. Per tant, el verb Cultivar ja incorpora l’acció de cultivar la terra, però també la de cultivar l’ànima. Per recordar l’origen ancestral del significat es tradueix al llatí i així neix la marca CULTIVARE.
 
Les etiquetes del Cultivare i la seva peculiar forma de dissenyar-les ha sigut el nexe d’unió entre el vi i la cultura. 
La coreografia i la música, han estat creades per a l’ocasió recreant el cicle de la vinya. Igual que cada etiqueta, que ha estat dissenyada de forma singular i exclusiva per aquests dos artistes i els seus moviments.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

LA Cultura
Manuel Duran, 26/10/2016 a les 13:03
+0
-0
Segons els jutges de Madrid la Cultura es torturar i matar braus!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
Ramon Francas
01/01/1970
Can Sala de Freixenet és un dels 12 caves que han assolit la nova categoria que dóna visibilitat a la més alta gamma del cava, el vèrtex de la piràmide qualitativa del sector | Tast a càrrec de Ramon Francàs
01/01/1970
Els més de 500 professionals que van assistir a l'acte van poder tastar més de 190 referències dels 35 cellers que hi van participar