llibres

Els vins del Pla de Bages, un llibre de Josep Pelegrín i Marc Trilla

Escrit per Josep Pelegrín, recentment nomenat Millor Sumiller d’Espanya 2016. Anteriorment, Millor Sumiller de Catalunya 2014 i 2015

L'obra gràfica inclou més de 350 fotografies i relata la història del sector al Bages, la situació actual i els reptes de futur

| 25/10/2016 a les 09:42h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Marc Trilla, Josep Pelegrín, Els vins del Pla de Bages
El Bages és un territori amb moltes riqueses, culturals, arquitectòniques, paisatgístiques i també terra de vins. Així ho demostra el seu passat, però sobretot el seu present i el seu futur. Més de 1.000 anys d’història vitivinícola ens mostren la importància que el vi tenia entre els nostres avantpassats. El llibre vol acostar una mica més a la terra del Bages, amb la intenció que tothom la conegui una mica més i s'animi a visitar-la.

Informació dels l’autors

Josep Pelegrín Rocamora (Sabadell, 1980).
Va estudiar hoteleria a l’Escola Joviat de Manresa. L’any 1999 té el privilegi de formar part de l’equip de sommeliers d’El Bulli i es forma amb cursos de sommelier i de tast de vins. És diplomat en turisme i esdevé sommelier de professió. El 2014 i 2015 guanya el títol de Millor Sommelier de Catalunya i és nomenat Confrare de Mèrit de la Confraria dels Vins del Bages, mentre que el 2016 obté el títol de Mejor Sumiller de España. Recentment, ha estat nomenat Confrare de Mèrit de la Confraria del Cava. Actualment es dedica a la docència en l’Escola Joviat.  

Marc Trilla
Es dedica professionalment a la fotografia. Va estudiar fotografia a l’Escola d’Arts i Oficis de Berga. L’any 2012 obté el Màster en Retoc Digital Avançat IDEP Barcelona. Com a fotògraf freelance participa en múltiples activitats artístiques, com exposicions de fotografia, i també organitza workshops per a altres fotògrafs professionals, o s’encarrega de la part fotogràfica de diversos projectes editorials de col·leccions clàssiques o de gran format, de temàtiques diverses. Combina la fotografia publicitària amb el retrat d’estudi i el reportatge social. Exerceix la docència fotogràfica des de fa anys. 

Editat per Pagès Editors
280 pàgines
Col·lecció Visió, 75
PVP: 30€

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
Ramon Francas
01/01/1970
​​«Som honestos amb les persones que creuen en nosaltres i és honest el producte que oferim al consumidor. Només entenem i donem per bo el treball que s’ajusta a criteris de sostenibilitat»
01/01/1970
L'autor, Lluís Tolosa, és sociòleg i escriptor, especialitzat en enoturisme i divulgació de la cultura del vi, i també és professor de comunicació i màrqueting de l’enoturisme