llibres

Els vins del Pla de Bages, un llibre de Josep Pelegrín i Marc Trilla

Escrit per Josep Pelegrín, recentment nomenat Millor Sumiller d’Espanya 2016. Anteriorment, Millor Sumiller de Catalunya 2014 i 2015

L'obra gràfica inclou més de 350 fotografies i relata la història del sector al Bages, la situació actual i els reptes de futur

| 25/10/2016 a les 09:42h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Marc Trilla, Josep Pelegrín, Els vins del Pla de Bages
El Bages és un territori amb moltes riqueses, culturals, arquitectòniques, paisatgístiques i també terra de vins. Així ho demostra el seu passat, però sobretot el seu present i el seu futur. Més de 1.000 anys d’història vitivinícola ens mostren la importància que el vi tenia entre els nostres avantpassats. El llibre vol acostar una mica més a la terra del Bages, amb la intenció que tothom la conegui una mica més i s'animi a visitar-la.

Informació dels l’autors

Josep Pelegrín Rocamora (Sabadell, 1980).
Va estudiar hoteleria a l’Escola Joviat de Manresa. L’any 1999 té el privilegi de formar part de l’equip de sommeliers d’El Bulli i es forma amb cursos de sommelier i de tast de vins. És diplomat en turisme i esdevé sommelier de professió. El 2014 i 2015 guanya el títol de Millor Sommelier de Catalunya i és nomenat Confrare de Mèrit de la Confraria dels Vins del Bages, mentre que el 2016 obté el títol de Mejor Sumiller de España. Recentment, ha estat nomenat Confrare de Mèrit de la Confraria del Cava. Actualment es dedica a la docència en l’Escola Joviat.  

Marc Trilla
Es dedica professionalment a la fotografia. Va estudiar fotografia a l’Escola d’Arts i Oficis de Berga. L’any 2012 obté el Màster en Retoc Digital Avançat IDEP Barcelona. Com a fotògraf freelance participa en múltiples activitats artístiques, com exposicions de fotografia, i també organitza workshops per a altres fotògrafs professionals, o s’encarrega de la part fotogràfica de diversos projectes editorials de col·leccions clàssiques o de gran format, de temàtiques diverses. Combina la fotografia publicitària amb el retrat d’estudi i el reportatge social. Exerceix la docència fotogràfica des de fa anys. 

Editat per Pagès Editors
280 pàgines
Col·lecció Visió, 75
PVP: 30€

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)