parlem amb...

Parlem de la verema amb... Jordi Calvo, enòleg de Can Bas

​​«Aquest any preveient la manca de pluges hem decidit llaurar més, la poca aigua que ha caigut ha sigut per alimentar els ceps»

Parlem de la verema amb... Delfí Sanahuja, enòleg Castell de Perelada

| 25/10/2016 a les 09:08h
Arxivat a: Cellers, Jordi Calvo, DO Penedès, Verema, Can Bas, Pere Ventura
En línies generals, quin és l'estat sanitari del raïm aquest any?

L'estat sanitari ha sigut molt bo. Gairebé no hi ha hagut míldiu ni malura. No hi ha hagut gens de podridura en general.

Quin tant per cent menys de raïm calculeu entrar al celler?

Realment collirem més raïm que l'any passat perquè tenim una vinya nova de xarel·lo i alguna vinya ens ha produït molt. Calculo que entrarem uns 300.000 kg de raïm entre base cava pels caves Pere Ventura, i blanc i negre pels vins tranquils de Can Bas.

Quan heu començat la verema i quan l'heu acabada?

El 10 d'agost vam començar amb el chardonnay base cava pels caves de Pere Ventura. Hem acabat a mitjans d'octubre collint la vinya de cabernet pels vins La Capella. Aquesta vinya, de 50 anys, ha estat la última.

S'ha arribat al grau desitjat? I els balanços d'acidesa?
Si, sobradament. L'acidesa està perfecta pel que fa als balanços i la graduació ha sigut alta.

Quines varietats han aguantat millor la manca de pluges?

La chardonnay i la macabeu han patit una mica per la manca d'aigua. Pel que fa a la resta de varietats la collita ha sigut molt bona perquè en veure que era un any molt sec hem decidit llaurar més. D'aquesta manera la poca aigua caiguda ha estat tota per alimentar els ceps.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Josep Lluís Bonet, president de Freixenet
Ramon Francas
01/01/1970
El grup impulsa un pla estratègic que busca una major eficiència | L’últim exercici, tancat el mes de maig passat, ha suposat una millora dels resultats en 12 milions d’euros, fins als 535 milions d’euros de facturació
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena web i vídeo
01/01/1970
Comercial Masoliver organitza diferents activitats de la mà del xef Jordi Juncà, cuiner del Restaurant Ca l'Enric amb una Estrella Michelin, el xocolater Jordi Ferrer i el cocteler Gerard Ruiz